Ingrediente
- ciuperci parizoale
- cartofi
- dovleceli
- gulie
- morcovi
- ceapa
- usturoi
- marar
- oua
- faina
- pesmet
- sare,piper
- ulei
Mod de preparare
ptr.ciuperci pane:
Am primit cateva parizoale dintre care una mareeee cat dogul meu cel rotund(30 cm diam)si m-am gandit sa o fac pane
Am rupt coada am spalat palaria ff bine si am pus-o sa se scurga pe un prosop cu"lamelele"in jos.Am taiat-o raze,am sarat,piperat si am presarat faina pe ambele parti.
Am batut 3 oua cu putina sare si am pus faina pana a ajuns la o consistenta mai groasa decat la clatite.
Am trecut bucatile de ciuperca prin aluat si le-am prajit in ulei dupa care le-am pus pe o hartie absorbanta.
ptr chiftele din legume:
Ce legume am avut prin frigider le-am spalat,le-am curatat si le-am dat prin razaroarea mica,ceapa am taiat-o marunt,iar usturoiul l-am pisat.Am pus la calit ceapa si morcovul in putin ulei,intre timp pe celelelte legume le-am lasat intr-un castron, cu putina sare pe ele.Dupa ce s-a calit ceapa cu morcovul le-am pus peste celelelte legume stoarse bine,am adaugat vreo 3 oua si oul cu faina care mi-a ramas de la ciupercile pane,mararul si usturoiul pisat.Am amestecat bine am pus sare,piper.Cu o lingura am luat din compozitie,am dat prin pesmet"chiftelele" dupa care le-am prajit in ulei.
Am facut langa un piure de cartofi si ca muratura castraveti si salata de sfecla rosie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|