Ingrediente
- 300 g. carne tocata vita + porc
- 1 ceapa
- 1 cartof
- 1 ou
- 1 lingurita Baza Mirodenia (Fuchs)
- o legatura de patrunjel verde
- o lingura ulei pentru uns forma
- Aluat
- Vezi aluatul de la painea cu iaurt
- http://www.bucataras.ro/retete/paine-cu-iaurt-55868.html
Mod de preparare
Carnea se amesteca cu: ceapa tocata marunt,cartoful fiert si pasat,oul,patrunjelul tocat,baza Mirodenia.
Se fac chiftelele rotunde.
Rupe din aluat o bucat cat o minge de tenis.Intinde aluatul pe masa de lucru sub forma rotunda sau patrata.In mijloc pune chifteluta si acopera cu marginile.
Tot asa pana se termina chiftelele.
Unge o forma(eu am folosit una de ceramica) cu ulei si pune chiftelele cu parte unde ai strans martginile in jos.
Lasa la dospit 20 minute,apoi baga in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute la 170 grade.
Se servesc cu ce doresti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in paine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|