Ingrediente
- 500g carne tocata(porc, vita, sau amestec)eu am folosit porc
- un ou
- 4-5 catei de usturoi
- 2 felii de paine (inmuiate in lapte)
- 3-4 linguri pasta de tomate
- un cub vita
- sare si piper
Mod de preparare
Puneti carnea tocata, usturoiul pisat, oul sare si piper intr-un castron.
Se scurge painea si se pune peste carnea tocata. Amestecati totul pana se omogenizeaza.
Apoi puneti putina faina intr-o farfurie, se ia putina carne cu ajutorul unei linguri, se tavaleste prin faina si se formeaza o bila. Le puteti lasa asa sau le puteti apasa cu palmele cam 2-3 cm.
Se prajesc chiftelele intr-o tigaie cu ulei cat sa se scufunde pana la jumatate.
Cand ati terminat de prajit toate chiftelutele, puneti o alta tigaie pe foc cu putin ulei in care puteti 2 catei de usturoi cu tot cu coaja.
Se indeparteaza cateii de usturoi cand au inceput sa se inmoaie, apoi se adauga pasta de tomate cu cubul de vita dizolvat in o cana de apa calduta si o jumatate de lingurita de zahar.
Se lasa la fiert cam 15-20 de minute, mai puteti adauga apa daca sosul scade. Puteti adauga o lingurita de faina sa ingrosati sosul. Se serveste cu piure de cartofi.
Pofta Buna si va mai astept pe aceasta pagina pentru alte retete delicioase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele Marinate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|