Chiftelute arabesti-Daoud Pasha.

Postat de dicarmencitta1957 in Mancaruri cu carne
15 Feb 2010 | 5729 vizualizari
Chiftelute arabesti-Daoud Pasha.

by dicarmencitta1957

Ingrediente

  • 1 kg amestec carne de pui+carne de vita.
  • 4 cartofi roz potriviti.
  • 1 legatura patrunjel verde.
  • 1 legatura marar verde.
  • 1 cutie rosii in suc de rosii Pomodore.
  • 1 ceapa rosie taiata foarte marunt.
  • 4 linguri de pasta de rosii.
  • 5 catei de usturoi tocati.
  • piper rosu macinat proaspat,
  • vegeta fara sare,sare optional(pentru cine doreste mai sarat),
  • coriandru macinat,
  • ghimbir macinat,
  • nucsoara macinata,
  • scortisoara macinata,
  • chimen macinat,
  • boia dulce praf.

Mod de preparare

Pregatim carnea pentru chiftelute,amestecand compozitia cu:piper rosu macinat proaspat,vegeta fara sare,sare optional(pentru cine doreste mai sarat),coriandru macinat,ghimbir macinat,nucsoara macinata,scortisoara macinata,chimen macinat,boia dulce praf,1 legatura de marar verde tocat marunt,1 legatura de patrunjel verde tocat marunt,1 ceapa taiata foarte marunt 2 catei de usturoi dati prin presa de usturoi.

Din toate aceste condimente,fiecare pune cat doreste,eu am pus un pic mai putin de jumatate de lingurita din fiecare condiment.

Dupa ce am pregatit carnea modelam chiftelutele in ce forma dorim.Eu le-am facut lunguiete exact ca in reteta care am luat-o de pe Gusto.ro .

Separat se fierb cei 4 cartofi in coaja,dupa care ii curatam si ii taiem in jumatati.Punem intr-o tava de yena un rand de chiftelute,un rand de cartofi fierti jumatati si apoi inca un rand de chiftelute.Peste toate acestea,turnam 1 cutie de rosii in suc de rosii si 4 linguri de pasta de tomate,pe care in prealabil le-am incalzit intr-o craticioara mai mica.Punem toata aceasta compozitie peste chiftelute in tava si bagam tava la cuptor pentru 40 de minute.

Dupa 20 de minute scoatem tava si intoarcem chiftelutele si pe partea cealalta.Aceste chiftelute pot fi servite cu orez simplu fiert,sau cu orez cu taitei si muraturi asortate.Noi le-am servit doar cu cartofi fierti,a fost suficient.

Pentru ca am avut mai multa carne,am facut o tava cu rosii tocate si suc de rosii,iar in cealalta tava am pus un sos din amestec de mujdei cu sos de rosii tocate.Mie mi-au placute si cele cu sos rosu,cat si cele cu sos alb.Ambele au fost delicioase,pot spune doua feluri de chiftelute arabesti speciale.Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute arabesti-Daoud Pasha." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Vinete umplute cu piept de pui si ciuperci

Postat de cristeena20

Vinete umplute cu piept de pui si ciuperci

Vinetele le spalam si le uscam cu un prosop curat. Le taiem in jumate pe lungime si cu ajutorul unei linguri le scobim cu grija.Partile goale le presaram cu putina sare si le punem deoparte ,...

Citeste continuarea

Tocanita cu pastrama de mistret la CrockPot - reteta video

Postat de AlexTeacher

Tocanita cu pastrama de mistret la CrockPot - reteta video

Adaugati ambele tipuri de carne,crengutele de cimbru.ceapa si usturoiul verde tocate marunt,urmate de cartofi si morovi pe care ii taiati cubulete, maslinele, foile de dafin, vinul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2010, 15:40
suna bine reteta asta....e pe gustul meu dak mai scot din condimente....
la 17.02.2010, 12:26
arata foarte apetisant Carmencita!iau si eu una!
la 17.02.2010, 17:14
Draga Epurasha te rog sa iei,chiar daca este virtual.Au fost tare bune si baietii mei mai vor o tura,dar de data aceasta am sa pun doar carne rosie sa vad cum ies cele originale.
la 18.02.2010, 09:56
Draga Carmen,reteta asta e deosebita !
Eu gatesc Daud-Pasha,altfel.Mi-ai amintit de mincarea asta.trebuie sa o fac si sa-ti arat cum o fac.
la 18.02.2010, 12:23
Excelent !!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking