Chiftelute cu miez de orez si sos alb

Postat de merisor67 in Mancaruri cu carne
27 Apr 2013 | 6877 vizualizari
Chiftelute cu miez de orez si sos alb

Initial am vrut sa fac chiftelute cu pilaf, dar pe parcurs le-am transformat si au iesit tare bune asa. De la un timp gatesc chiftelutele la cuptor fara a le mai praji si unt mult mai bune si mai sanatoase.

Ingrediente

Pentru chiftelute:

  • 750 gr carne tocata amestec(porc, vita, pui)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 cartofi
  • piper macinat
  • cimbru
  • oregano
  • 1 capatana usturoi
  • marar uscat
  • 1 ceasca orez
  • 1 ceasca apa
  • sare

Pentru sosul alb:

  • 100 gr unt
  • 3 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 3 catei usturoi
  • piper macinat
  • nucsoara
  • sare
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare

Am fiert intai orezul cu apa, sare si putin piper macinat, apoi am lasat la racit.

Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa trecuta prin masina de tocat impreuna cu usturoiul curatat.

Am trecut prin masina de tocat si morcovul impreuna cu cartofii curatati si spalati apoi i-am scurs bine de zeama si i-am amestecat cu carnea tocata.

Am asezonat cu condimente: piper, oregano, cimbru si mararul uscat, am adaugat sare.

Am format chiftelutele la mijlocul carora am adaugat cate o lingurita de orez racit si le-am asezat in forme de briose.

le-am dat la cuptor la 180 grade pentru 50 minute, intorcandu-le la mijlocul timpului de pe o parte pe alta pentru a se colora frumos si uniform.

Pentru sosul alb am pus untul la topit intr-o tigaie antiaderenta, apoi am adaugat faina amestecand continuu pana la omogenizare, apoi am inceput sa picur putin cate putin din laptele pe care l-am fiert imreuna cu zaharul si putina sare.

Am zdrobit usturoiul si l-am adaugat peste sos impreuna cu un varf de lingurita nucsoara si un varf de lingurita piper macinat.

Am servit sosul peste chiftelutele calde alaturi de o salata de legume.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu miez de orez si sos alb" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de coaste cu legume la wok

Postat de Constelatialeu

Reteta de coaste cu legume la wok

Iata cum se prepara Reteta de coaste cu legume la wok  Mai intai am lasat punga magica la dezghetat, apoi am taiat legumele din punga in bucati mai micute. Am pus la prajit bucatele de...

Citeste continuarea

Chiftelute in crusta de cartofi

Postat de caroline

Chiftelute in crusta de cartofi

Curatam cartofii de coaja,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa rece cu sare . Cand au fiert , ii scurgem bine de apa , ii punem intr-un castron si ii maruntim cu ajutorul unei furculite....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2013, 11:49
Interesant
la 27.04.2013, 11:50
Sasha
la 27.04.2013, 12:02
Ce bunatati ai adus!
la 27.04.2013, 12:10
la 27.04.2013, 12:30
Foarte original!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking