Ingrediente
- Pt.chiftelute:
- carne de curcan tocata 400 g
- 2 cartofi
- 5-6 dinti de usturoi
- 1 ou
- sare
- Sos:
- 2 linguri de faina alba
- 3-4 linguri ulei de masline
- 300 smantana
- 100 ml lapte
- 1 lingurita delikat
- 1 cutie mazare boabe 200g
- marar tocat fin
Mod de preparare
Se ameteca bine carnea cu cartofii razuti si storsi, apoi se pune oul ,sare,piper,usturoi pisat.Se fac chiftelute mici si se prajesc in ulei
Sosul:
Se pune uleiul intr-o tigaie sa se infierbinte bine apoi se pune faina si se caleste putin dupa care se pune laptele cate putin, apoi smantana si delikatul si se ameteca bine pana se face un sos mai consistent,dupa care se strecoara sau se face cu badidora(pt a fi mai fin)
Cand totul e pregatit se pune mazarea in sos si se pun pe foc apoi se pun chiftelutele se lasa sa mai dea 2-3 clocote apoi se stinge focul
Eu am lasat cateva si fara sos si le-am pus deasupra(dupa reteta lui madi)am presarat cu marar tocat (din congelator prospat nu am)
Se servesc calde
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos alb si mazare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|