Ingrediente
- Pentru aluat:
- 200 gr faina alba
- 200 gr faina de grau dur
- 4-5 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita de sare
- 250 ml bere
- 5 gr drojdie uscata
- Pentru chiftelute:
- 500 gr carne tocata de vita
- 1 ou +1 galbenus
- sare,piper dupa gust
- praf de usturoi dupa gust
- 1 felie de paine inmuiata in lapte
- 1 lingura de pesmet
- 3 linguri cu parmezan ras
Mod de preparare
Prima data pregatim compozitia pentru chifteleute:
amestecam toate ingredientele de mai sus pana obtinem o compozitie omogena,apoi cu mana umeda formam chiftelute(avem nevoie de 18-20 de bucati),pe care le punem pe o farfurie si le dam la rece pana in momentul folosirii.
Aluatul:
Cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu drojdia,apoi adaugam sarea,berea si treptat uleiul de masline.
Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios si usor de manovrat.
Impartim aluatul in 18-20 de bucati egale(35-40 de gr fiecare) si le rotunjim.
Intindem fiecare biluta de aluat si in mijlocul ei punem cate o chifteluta,apoi inchidem marginile aluatului la mijloc si aplatizam putin.
Procedam astfel pana terminam bilutele de aluat si chiftelutele,apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si le lasam acoperite la loc cald 20-30 de minute.
Le dam apoi la cuptorul incins la 180° pana se rumenesc frumos(30-35 de minute).
Se servesc caldute sau reci...noi le-am servit cu sos roz si cu sos de rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu parmezan in aluat de bere." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (55)
|