Chiftelute cu parmezan in aluat de bere.

Postat de lilik in Vita
19 Noi 2012 | 12504 vizualizari
Chiftelute cu parmezan in aluat de bere.

Hehehe..am facut si eu faimoasele "Chiftelute in aluat de bere" by Gaby_d(inainte sa inceapa Postul).Multumesc frumos Gaby...am ramas placut surprinsa de rezultat si cu siguranta le voi repeta.Spor la treaba daca va inspira ;)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina alba
  • 200 gr faina de grau dur
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 250 ml bere
  • 5 gr drojdie uscata
  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 ou +1 galbenus
  • sare,piper dupa gust
  • praf de usturoi dupa gust
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte
  • 1 lingura de pesmet
  • 3 linguri cu parmezan ras

Mod de preparare

Prima data pregatim compozitia pentru chifteleute:

amestecam toate ingredientele de mai sus pana obtinem o compozitie omogena,apoi cu mana umeda formam chiftelute(avem nevoie de 18-20 de bucati),pe care le punem pe o farfurie si le dam la rece pana in momentul folosirii.

Aluatul:

Cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu drojdia,apoi adaugam sarea,berea si treptat uleiul de masline.

Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios si usor de manovrat.

Impartim aluatul in 18-20 de bucati egale(35-40 de gr fiecare) si le rotunjim.

Intindem fiecare biluta de aluat si in mijlocul ei punem cate o chifteluta,apoi inchidem marginile aluatului la mijloc si aplatizam putin.

Procedam astfel pana terminam bilutele de aluat si chiftelutele,apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si le lasam acoperite la loc cald 20-30 de minute.

Le dam apoi la cuptorul incins la 180° pana se rumenesc frumos(30-35 de minute).

Se servesc caldute sau reci...noi le-am servit cu sos roz si cu sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu parmezan in aluat de bere." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac

Postat de ela2015

Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac

Curăţăm carnea de pieliţe şi vinişoare şi o tăiem bucăţi potrivite (eu am tăiat-o bucăţi cât pentru o înghiţitură). Într-o tigaie înaltă punem uleiul....

Citeste continuarea

Gulas unguresc

Postat de momo121

Gulas unguresc

Carnea de vita o taiem cubulete, iar ceapa o taiem marunt. Intr-o oala mai mare punem uleiul, iar cand s-a incins, calim ceapa usor, fara sa se arda. Adaugam carnea si o prajim cateva minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2012, 19:08
ce frumos arata
la 19.11.2012, 19:10
Ce cuminţi stau ele aşezate aşa Super
la 19.11.2012, 19:13
Frumusele foc
la 19.11.2012, 19:14
yummyyyyy
la 19.11.2012, 19:14
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking