Chiftelute cu parmezan in aluat de bere.

Postat de lilik in Vita
19 Noi 2012 | 12371 vizualizari
Chiftelute cu parmezan in aluat de bere.

Hehehe..am facut si eu faimoasele "Chiftelute in aluat de bere" by Gaby_d(inainte sa inceapa Postul).Multumesc frumos Gaby...am ramas placut surprinsa de rezultat si cu siguranta le voi repeta.Spor la treaba daca va inspira ;)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina alba
  • 200 gr faina de grau dur
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 250 ml bere
  • 5 gr drojdie uscata
  • Pentru chiftelute:
  • 500 gr carne tocata de vita
  • 1 ou +1 galbenus
  • sare,piper dupa gust
  • praf de usturoi dupa gust
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte
  • 1 lingura de pesmet
  • 3 linguri cu parmezan ras

Mod de preparare

Prima data pregatim compozitia pentru chifteleute:

amestecam toate ingredientele de mai sus pana obtinem o compozitie omogena,apoi cu mana umeda formam chiftelute(avem nevoie de 18-20 de bucati),pe care le punem pe o farfurie si le dam la rece pana in momentul folosirii.

Aluatul:

Cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu drojdia,apoi adaugam sarea,berea si treptat uleiul de masline.

Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios si usor de manovrat.

Impartim aluatul in 18-20 de bucati egale(35-40 de gr fiecare) si le rotunjim.

Intindem fiecare biluta de aluat si in mijlocul ei punem cate o chifteluta,apoi inchidem marginile aluatului la mijloc si aplatizam putin.

Procedam astfel pana terminam bilutele de aluat si chiftelutele,apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si le lasam acoperite la loc cald 20-30 de minute.

Le dam apoi la cuptorul incins la 180° pana se rumenesc frumos(30-35 de minute).

Se servesc caldute sau reci...noi le-am servit cu sos roz si cu sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu parmezan in aluat de bere." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (55)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Carne de vitel in sos de legume

Postat de oanapl

Carne de vitel in sos de legume

Cureți și speli legumele. Tai ceapa, ardeii și roșia cubulețe mici, iar morcovul îl dai pe răzătoarea mică și le pui în oala în care ai pus puțin ulei de măsline....

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu carne

Postat de simona72

Ciuperci umplute cu carne

Se folosesc ciuperci cu palariile mari. Se curata ciupercile, li se indeparteaza coditele, se spala si se lasa cu "palaria" in jos sa se zvante de apa.  Pentru umplutura: se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2012, 19:08
ce frumos arata
la 19.11.2012, 19:10
Ce cuminţi stau ele aşezate aşa Super
la 19.11.2012, 19:13
Frumusele foc
la 19.11.2012, 19:14
yummyyyyy
la 19.11.2012, 19:14
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (55)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking