Chiftelute de cous cous

Postat de GretaRachita in Aperitive / Garnituri
15 Ian 2014 | 8076 vizualizari
Chiftelute de cous cous

Mereu am asociat chiftelutele la o lume ludica, la copilarie, la joc, la creatie. Ce tip de mancare iti permite mai mult sa experimentezi, sa incerci, sa faci diferite combinatii? Chiftelutele sunt in miracol in farfurie. Se intampla de multe ori, cel putin mie mi se intampla, nu stiu voua, sa ma trezesc cu frigiderul aproape gol si atunci stiu ca scaparea mea sunt chiftelele, pentru ca o chiftea tot reusesc sa creez, o chifteluta ca ce mi-a mai ramas prin frigider. Ciudat este ca de cele mai multe ori ceea ce iese e atat de delicios si de maret ca mi se pare o jignire sa numesc acea mancare chifteluta de ramasite. De aceea chiftelutelor mele de astazi nu le voi da numele de chiftelele de maxima urgenta (in acest caz aveam nevoie de ceva rapid inainte de a merge la cinema si nu avema nici timpul necesar sa fac cumparturi), ci le voi numi chiftelute orientale.

Ingrediente

  • - 100 g de cous cous
  • - 1 catel de usturoi
  • - 200 g de cartofi
  • - 100 g de morcovi
  • - 150 g de zuchine (dovlecel verde)
  • - 1 ou
  • - sare
  • - piper
  • - curry
  • - cimbru
  • - curcuma
  • - seminte de susan

Mod de preparare

Mai intai de toate am fiert cartofii, i-am curatat si i-am dat pe razatoare.

Intre timp am pregatit cous cous-ul urmand instructiunile de pe ambalaj. Am curatat si dat pe razatoare morcovii. Am spalat si razalit zuchinele. Am calit putin morcovii si zuchinele intr-o tigaie cu un fir de ulei, un catel de usturoi si 2 fire de cimbru proaspat.  Am adaugat putin curry si curcuma. Am amestecat cous cous-ul cu cartofii, morcovii, zuchinele si un ou. Am sarat si piperat. Am format chiftelute pe care le-am dat prin seminte de susan. Le-am dat la cuptor preincalzit, cu un fir de ulei de deasupra, 10 minute, la 180 grade, cuptor ventilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cous cous" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Alivanca

Postat de rocsi_1612

Alivanca

Intr-un bol amestecam branza de vaci cu cea de oi. Adaugam galbenusurile, smantana, untul si le mixam. Punem faina, malaiul si le amestecam bine cu o lingura. Albusurile le batem spuma cu un...

Citeste continuarea

Melc cu loboda si branzeturi

Postat de simona72

Melc cu loboda si branzeturi

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantata aluatul timp de 15 minute, l-am lasat la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2014, 12:41
la 16.01.2014, 13:57
Cred ca snt foarte bune!
la 16.01.2014, 16:00
Daca puneai si o maslina fara sambure in interior,erau bestiale
la 16.01.2014, 16:03
interesanta reteta
la 16.01.2014, 16:06

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking