"Chiftelute" de dovlecel la tava

Postat de ala_oancea in Aperitive / Garnituri
29 Iul 2009 | 4385 vizualizari
"Chiftelute" de dovlecel la tava

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 5 catei de usturoi
  • delikat, piper, boia
  • 150 gr branza sarata
  • 1 ou
  • 5 felii de paine
  • pesmet

Mod de preparare

Se toaca marunt usturoiul si se caleste in putin ulei. Se adauga dovleceii dati pe razatoare, condimentele si calesc vreo 10 minute. Se lasa sa sa raceasca, se scurg de zeama, apoi se adauga oul, branza rasa, feliile de paine inmuiate si scurse. Se amesteca bine si se mai adauga pesmet pana se obtine o compozitie din care se pot modela chiftelute. Se mai adauga condimente dupa gust (la mine nu a mai fost nevoie ca era foarte sarata branza).

Acuma, cine nu are atata rabdare (ca mine de altfel in acel moment) poate turna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu pesmet. Daca aveti rabdare, formati chiftelutele si le asezati in tava pe hartie de copt. Se coc aprox 30 de minute. Am servit cu cartofi pai si sos se smantana cu usturoi si marar. Foarte bun !

Daca ti-a placut reteta noastra ""Chiftelute" de dovlecel la tava" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola

Postat de CulinaryRainbow

Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola

   Am omogenizat într-un vas ingredientele umede pentru aluatul de clătite. Am adăugat făina pe care am încorporat-o în aluat. La final am adăugat sarea și...

Citeste continuarea

Briose aperitiv cu cascaval si chimen

Postat de RuxyRux

Briose aperitiv cu cascaval si chimen

Untul moale se mixeaza 30 de secunde, atat cat sa devina cremos,  se adauga ouale si galbenusurile, apoi cascavalul razuit, parmezanul, smantana si la sfarsit faina praful de sare, cel de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2009, 17:50
De cand vreau sa fac si eu chiftelute cu dovlecei si branza Super ideea cu tava!
la 29.07.2009, 18:14
Ala, incearca sa inlocuiesti painea cu cartof.
Se leaga mai bine. O idee foarte buna pentru zilele calduroase. Excelent !
la 29.07.2009, 21:28
Oana, e foarte faina combinatia. Sa incerci neaparat. Bunica, multumesc pentru sfat. Cum pun cartoful ? Crud sau fiert ?
la 30.07.2009, 07:54
Cartoful il pui fiert.Eu si la chiftelutele de carne pun tot cartof fiert. Cand o sa am timp va spun cum am facut eu chiftelute prima data.
la 30.07.2009, 09:32
Multumesc Bunica. Data viitoare o sa incerc asa Asteptam si povestioara

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking