Chiftelute de orez

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
22 Feb 2010 | 40346 vizualizari
Chiftelute de orez

Se pot manca atat calde, alaturi de o salata sau diferite sosuri, dar si reci, ca si gustare. Sunt foarte usor de realizat si au avut un succes imens, cel putin Vlad a mancat jumatate din ele :)

Ingrediente

  • o punguta de 125 g de orez bob cu bob
  • un ou
  • 50 g unt
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri cu varf cu smantana
  • 3 linguri cu varf cascaval ras
  • o legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare

Orezul se fierbe conform instructiunilor, in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurge, se desface din punguta si se lasa la racit. Mie mi-a ramas o punguta de orez fiert de ieri si a mers treaba mai repede :) Eu am avut orez Thai, merge foarte bine si Uncle Bens in pungute individuale.

Pesmetul se amesteca cu smantana cu o furculita pana se umfla putin, apoi se amesteca imediat in orez. Untul moale se freaca cu oul intreg pana devine pufos si se amesteca si el in orez. Se adauga patrunjelul verde spalat si tocat fin, cascavalul, sare si piper dupa gust.

Cu mainile ude se formeaza chiftelutele si se prajesc in mult ulei incins bine, la foc mediu. Se intorc usor pe toate partile cu o spumiera. Cand au devenit aurii se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

Postat de RODIMUR

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

Pieptul de pui se fasonează, se spală și apoi se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se...

Citeste continuarea

Perisoare cu sos de rosii

Postat de deyutzky

Perisoare cu sos de rosii

Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert.  Intre timp, pregatim perisoarele: intr-un bol amestecam carnea tocata cu orezul, ouale, faina, sare si piper dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2010, 15:50
Super! Le-am trecut pe lista!
la 22.02.2010, 16:05
super n-am facut niciodata...
la 22.02.2010, 16:20
superbe
la 22.02.2010, 16:51
E prima data cand fac si eu, tare bune sunt, seamana la gust cu buletele de cascaval Ma bucur ca va plac
la 22.02.2010, 18:05
sunt deosebit de aspectuoase...zici ca sunt asa bune? sotul zice orez....nu-mi pot imagina ca sunt bune, ca au vreun gust...dar arata bine! foarte bine trebuie sa le incerc si eu....

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking