Chiftelute de orez

Postat de madi_marin in Aperitive / Garnituri
25 Apr 2010 | 4192 vizualizari
Chiftelute de orez

Am vazut reteta la Oana mai demult si am vrut neaparat sa o incerca. Au iesit niste chiftelute foarte gustoase si fine la gust.

Ingrediente

  • 125 g orez
  • 1 ou
  • 50 g cascaval ras
  • 50 g unt topit
  • 50 g smantana
  • 50 g pesmet
  • marar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Orezul se pune la fiert. Se lasa cam 15 + 20 de  minute, deci nu trebuie sa se sfarame. Se pune la racit si scurs intr+o strecuratoare.

Intr+un castron se bate bine oul cu smantana si untul topit, cu sare si piper. Se adauga peste orez impreuna cu pesmetul si mararul tocat marunt. Se mai lasa cam 15 minute pana la preparare. In felul asta nu vom mai avea o compozitie moale, cu una ferma din care se modeleaza chiftelute care se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

Postat de RODIMUR

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

Pieptul de pui se fasonează, se spală și apoi se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se...

Citeste continuarea

Perisoare cu sos de rosii

Postat de deyutzky

Perisoare cu sos de rosii

Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert.  Intre timp, pregatim perisoarele: intr-un bol amestecam carnea tocata cu orezul, ouale, faina, sare si piper dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2010, 18:21
foarte frumoase
la 25.04.2010, 18:30
mersi rocsi....
la 25.04.2010, 19:36
Foarte interesante! cred ca sunt tare bune la gust!
la 25.04.2010, 19:46
liana...sa stii ca sunt foarte bune ...si eu eram foarte curioasa cum or sa iasa...
la 25.04.2010, 19:58
nu am facut si nici nu am mancat pana acuma, insa voi salva reteta si o voi testa cat de curand........................

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking