Ingrediente
- o punguta de 125 g de orez bob cu bob
- un ou
- 50 g unt
- 3 linguri pesmet
- 3 linguri cu varf cu smantana
- 3 linguri cu varf cascaval ras
- o legatura patrunjel verde
- sare
- piper alb
Mod de preparare
Orezul se fierbe conform instructiunilor, in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurge, se desface din punguta si se lasa la racit. Mie mi-a ramas o punguta de orez fiert de ieri si a mers treaba mai repede :) Eu am avut orez Thai, merge foarte bine si Uncle Bens in pungute individuale.
Pesmetul se amesteca cu smantana cu o furculita pana se umfla putin, apoi se amesteca imediat in orez. Untul moale se freaca cu oul intreg pana devine pufos si se amesteca si el in orez. Se adauga patrunjelul verde spalat si tocat fin, cascavalul, sare si piper dupa gust.
Cu mainile ude se formeaza chiftelutele si se prajesc in mult ulei incins bine, la foc mediu. Se intorc usor pe toate partile cu o spumiera. Cand au devenit aurii se scot pe hartie absorbanta de bucatarie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de orez" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|