Chiftelute de vitel cu pilaf si sos de rosii cu busuioc

Postat de lili in Mancaruri cu carne
6 Feb 2011 | 4677 vizualizari
Chiftelute de vitel cu pilaf si sos de rosii cu busuioc

Ingrediente

Pentru chiftelute avem nevoie de :

  • 1 kg carne de vitel
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 cartofi
  • 2 oua
  • 2-3 linguri de faina
  • vegeta
  • piper

Sosul:

  • 100 ml bulion
  • 3 catei de usturoi
  •  cateva frunze de busuioc
  •  vegeta

Pilaful:

  •  o cana de orez
  •  o ceapa
  •  vegeta
  •  piper

 

Mod de preparare

Chiftelutele:

Carnea o tocam impreuna cu ceapa, cartofii si usturoiul. Obtinem  o pasta la care m-ai adaugam vegeta , piper, ouale si faina. Amestecam bine totul si trecem la modelat chiftelutele pe care le prajim in ulei.

Sosul:

Punem la calit usturoiul si il stingem cu putina apa, dupa care adaugam bulionul, busuiocul si vegeta. Lasam sa clocoteasca cateva minute si apoi e gata.

Pilaful:

Punem ceapa la calit. O stingem cu apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul bine spalat, apoi vegeta si piperul. Il lasam sa clocoteasca cateva minute dupa care oprim focul.



Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de vitel cu pilaf si sos de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Postat de xana

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici apoi se calesc impreuna cu jumatate din cantitatea de ulei si pasta de rosii dar fara a se rumeni. Peste orez se toarna...

Citeste continuarea

Chiftelute in sos rosu (Souzoukakia)

Postat de doralinda72

Chiftelute in sos rosu (Souzoukakia)

Amestecam ingredientele ptr chiftelute, inmuiem painea in apa apoi o stoarcem si o punem in carne, amestecam bine ptr a fi omogen. Incalzim uleiul ptr prajit bine, apoi formam chiftelutele, le dam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2011, 20:09
ce bine arata
la 06.02.2011, 20:13
la 06.02.2011, 20:21
gata am venit la masa
la 06.02.2011, 20:31
f bun
la 06.02.2011, 22:18
ce bune sunt

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking