Ingrediente
- 300 g linte roşie
- 1 ceapă medie
- 2 căţei usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 morcov potrivit
- 50 g măsline negre fără sâmburi
- 2 ouă
- 3 linguri pesmet
- 1 linguriţă rasă sare
- 1/2 linguriţă piper
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Am pus pe foc o oală cu 1 litru de apă şi, când a început să fiarbă, am vărsat lintea în oală, am mai ţinut pe foc 15 minute. Am răsturnat într-o strecurătoare şi am lăsat lintea să se scurgă bine. După ce s-a scurs, am pus-o într-un bol încăpător.
Ceapa, usturoiul, curăţate, împreună cu pătrunjelul, le-am pus în chopper (sau în robot) şi le-am mărunţit bine, apoi le-am adăugat în bol, lângă linte.
Morcovul spălat şi curăţat l-am dat pe răzătoarea mică, l-am adăugat în bolul cu ingrediente. Am pus şi măslinele, tăiate în bucăţi mai mici, apoi ouăle bătute, sare şi piper şi am amestecat. Am adăugat pesmetul şi am omogenizat. Pesmetul a atras lichidul din compoziţie, făcând-o să devină o pastă destul de uşor de modelat. Am luat din pastă cu lingura şi am format bile pe care le-am turtit şi le-am prăjit în puţin ulei încins, câte 1-2 minute pe fiecare parte.
Am servit chifteluţele calde, cu salată de crudităţi. Sunt la fel de bune şi reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe din linte roşie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|