Ingrediente
- 1/2 dovlecel zucchini - cca 200 g ( din solar)
- cca 700 g carne de porc tocata ( de la macelarie )
- frunze de ceapa verde ( din gradina )
- 4 cepe mici ( n-au crescut din cauza de prea multa ploaie, cum o dai nu-i bine, prea multa dauneaza )
- 2 morcovi nu foarte mari( din gradina)
- 2 oua cu coaja verde ( pozasem 3.....din cuibarul mamei, n-am mai fost in vecini )
- patrunjel
- 2 linguri pesmet
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Mai intai curatam si spalam legumele.
Carnea am tocat-o.
Taiem marunt frunzele de ceapa verde, la fel si ceapa o taiem marunt. Radem morcovul pe razatoarea mica, dam si dovlecelul pe razatoarea mica apoi il stoarcem de zeama.
Amestecam carnea cu legumele si ouale si pesmetul, potrivim de sare si apoi formam guguloaie rotunde ca niste mingiute.
Punem tuciuletul pe foc sa se incinga, adaugam ulei si apoi punem la prajit guguloaiele. Le scoatem pe un servet sa se absoarba surplusul de ulei. Se servesc atat fierbinti, cat si reci cu diverse garnituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute imprietenite ( guguloaie)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|