Sos cu ciuperci si afumatura
Postat de Ina
Kaizerul il tocam bucatele mici, ciupercile le curatam si tocam marunt, iar ceapa si ardeiul le tocam fideluta. Incingem 2 linguri de ulei , calim ceapa tocata , iar cand a devenit...
Citeste continuareaLe-am vazut, mi-au placut, le-am executat. Multumesc Gaby_d! Aluatul l-am facut exact ca al Gabitei, dar am dublat cantitatile si tare mult mi-a placut, este un aluat foarte elastic pe care il poti modela foarte usor. La chiftelute am folosit compozitia pe care o fac eu cel mai des.
IngredienteAluat
Mod de prepararePentru aluat am amestecat intai ingredientele lichide, apoi am adaugat drojdia, zaharul, sarea si treptat faina. A rezultat un aluat foarte elasti cu care mi-a placut sa ma joc :). Carnea pentru chiftelute am amestecat-o, proportia fiind cam 1/3 din fiecare tip. Am trecut prin robot ceapa si usturoiul si le-am adaugat la carne, apoi am trecut si morcovul impreuna cu cartoful, pe care le-am adaugat la carne stoarse foarte bine ca acestea lasa zeama multa. Am asezonat cu condimentele si sarea si am format chiftelutele. Aluatul l-am impartit in 18 parti cat de cat egale, pe care le-am intins sub forma rotunda, am pus chiftelutele la mijloc si am unit marginile. Am uns forma cu unt, am asezat chiftelele una langa alta, punandu-le cu partea unde am unit marginile in jos si am dat la cuptor pentru 50 de minute la 175 grade. Pe parcurs am verificat deca in mijloc sunt coapte. Noi am servit cu mustar sau ketchup. Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere by Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Postat de Ina
Kaizerul il tocam bucatele mici, ciupercile le curatam si tocam marunt, iar ceapa si ardeiul le tocam fideluta. Incingem 2 linguri de ulei , calim ceapa tocata , iar cand a devenit...
Citeste continuareaPostat de panacris
Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se distuie ( se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează de sare, piper,...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|