Ingrediente
- Pentru chiftele:
- 500 gr carne de vita macinata
- 3 oua
- 200 gr pesmet(sau grisine macinate la mixer)
- sare
- piper
- 100 gr parmezan
- patrunjel maruntit(daca aveti)
- 2 catei de usturoi pisati
- ulei de soia pentru prajit
- Pentru mazare scazuta:
- 400 gr mazare
- ulei de masline
- o ceapa
- sare
- Pentru sos de rosii:
- 500 ml sos de rosii facut in casa
- ulei de masline
- o ceapa mica
- un catel de usturoi pisat
- o frunza de busuioc sau oregano
- sare,o bucatica de ardei iute
Mod de preparare
Pentru chiftelute: Intr-un bol am amestecat carnea cu ouale, putina sare, putin piper, usturoiul pisat bine, parmezanul si pesmetul. Am amestecat cu o furculita pana a devenit omogena compozitia, am format in palma niste bilute care le-am prajit in ulei de soia, le-am scos pe un servetel de bucatarie si s-au uscat de grasime.
Am pregatit si mazarea scazuta: intr-o craticioara potrivita am pus o ceapa tiata fin, un fir de ulei de masline si mazarea, am calit putin si adaugat apa clocotita deasupra (este important sa fie foarte calda ca sa fiarba mai repede si sa nu ramana dura) Am condimentat cu sare si piper si lasat pana s-au facut bine bine mazarea.
Am pregatit si sosul de rosii: eu aveam si mai am sos de rosii facut in casa si conservat in sticle de bere si cand am nevoie scot una de la raft. Deci am taiat o ceapa mica, usturoiul pisat si am calit intr-un fir de ulei de masline, am adaugat si sosul de rosii, putina apa si am lasat sa se faca, apoi am pus ardei iute si sare dupa gust.
Am adaugat 4 chiftele la mazare cand fierbea bine si adaugand apa fiarta peste.
Am adaugat alte 4 chiftele la sosul de rosii cand era pe punctul de fierbere si asa i-am facut vreo ora.
Am servit separat in farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos si mazare scazuta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|