Ingrediente
Chiftele:
- 500 g carne tocata
- usturoi
- patrunjel proaspat
- 4 felii de paine
- sare,piper,boia
- 2 oua
Sos:
- 1 sticla bulion
- 1 lingura faina
- 1 ceapa
- 1 ardei
- foi dafin
- 1/2 cana apa
- 1 lingurita zahar
- sare
Mod de preparare
Ceapa se toaca marunt,se pune peste carnea tocata,se adauga painea inmuiata in apa si stoarsa bine,ouale,patrunjelul tocat marunt,condimentele si usturoiul pisat.Se framanta toate.Se formeaza bilute si se pun intr-o tava pe hartie de copt.Cuptorul trebuie sa fie incins bine si se lasa chiftelutele cca 50 de minute.
Se toaca ceapa,se taie ardeiul cubulete si se calesc in putin ulei.Se adauga apa,bulionul,zaharul,sare si foile de dafin.Intr-un bol se pun 3 linguri de sos si faina.Se amesteca si se toarna peste restul.Se amesteca pe foc cam 5 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute Marinate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|