Ingrediente
- 250 g linte rosie
- o cutie de 800 g. cu rosii in bulion
- 4 cepe
- 2 catei de usturoi
- 2 ardei grasi ( unul rosu si unul galben)
- 3 linguri ulei
- 500 g. carne tocata de vita
- 1-2 linguri cu boia iute
- 1 lingurita de chimen
- 1 lingurita oregano
- 2 foi de dafin
- o legatura ceapa verde ( optional )
- 150 g branza Cedar . ( eu am avut de oaie )
- sare, piper
Mod de preparare
Spalam lintea in doua-trei ape. Taiem rosiile marunt, iar ceapa, usturoiul si ardeiul gras le taiem cubulete. Se incing doua linguri de ulei si calim carnea tocata , pe care o condimentam cu sare si piper.
Se scoate carnea din tigaie, apoi incingem o lingura de ulei si calim ceapa, usturoiul si ardeiul. Adaugam lintea si calim cca 30 secunde. Punem iar carnea tocata , presaram boiaua si chimenul , amestecand cu grija. Adaugam rosiile tocate, oregano, foile de dafin si cca 1,2 litri apa, lasand sa fiarba cca 30 minute cu capacul deschis putin, avand grija sa mestecam din cand in cand.
Daca este nevoie, condimentam iar cu boia, sare, piper. Radem branza si taiem ceapa verde in bucati ce 2-3 cm. Servim mancarea presarata cu branza si, eventual, ceapa verde.
P.S. Eu nu am avut ceapa verde la momentul cand am realizat mancarica :D
Daca ti-a placut reteta noastra "Chili con carne" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|