Chinchard la cuptor cu legume

Postat de Sylvia in Peste
26 Sep 2010 | 5785 vizualizari
Chinchard la cuptor cu legume

Mi-am propus de ceva vreme dar acum chiar am inceput sa gust si sa descopar cat mai multi pesti noi. Inainte mancam ca regula, pastrav, somon, morun si inca vreo 2 sortimente pe care le cumparam tot timpul. Incepand de aceasta saptamana o sa gust si o sa prezint in fiecare saptamana un sortiment nou de peste . Saptamana aceasta va prezint pestele chinchard, sincer nu cred ca se traduce intr-un anume fel in limba romana, eu am cautat in diferite surse si nu am gasit o alta denumire. Chinchard este un peste de apa sarata, destul de mic ca talie l-as asemana la talie cu macroul, care nu are solzii dispusi pe intreaga suprafata ci doar pe o linie transversala dar credeti-ma sunt greu daca nu aproape imposibil de inlaturat

Ingrediente

  • am folosit la prepararea lui :
  • o tija de telina verde taiata bucati si cateva feliute de rosie de la care am inlaturat semintele.
  • In rest am mai pus putina apa,
  • 2 linguri de ulei, 
  • un amestec de piper negru si rosu cu sare de mare si cateva fire de cimbru uscat

Mod de preparare

L-am pus in cuptorul incins in prealabil la 220 de grade si l-am lasat 10 minute acoperit cu o folie si apoi inca vreo 7-8 minute fara folie sa se rumeneasca putin.  L-am servit cu o garnitura de legume un amestec colorat dar nu foarte pronuntat in arome care sa nu ia suprematia gustului. Pot sa va spun despre acest peste ca m-a impresionat in cel mai placut mod, nu are foarte multe oase, are un gust foarte aromat si bun, o textura nu foarte moale ….concluzia este excelent pentru o masa in familie. Aspectul nu se ridica din pacate la nivelul gustului , nu cred ca l-as recomanda pentru o masa festiva dar ramane un bun candidat la o cina in familie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chinchard la cuptor cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de peste

Postat de sufletista

Ciorba de peste

Capurile de peste le spalam si le saram cateva ore inainte. Intr-o oala se pune apa la fiert (cca 5l). Intre timp curatam, spalam, tocam marunt legumele si punem in apa care fierbe,...

Citeste continuarea

Hamsii prajite

Postat de rocsi_1612

Hamsii prajite

Intai de toate, se curata hamsiile, o metoda migaloasa tare, nu ma feresc sa ascund asta. Se rupe capul si se trag si matele din interior odata cu capul. La unii pestisori, nu au iesit matele si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2010, 13:18
arata bine, Sylvia si cred ca e gustos!
la 26.09.2010, 13:53
Ce frumos stau ei in farfurie si asteapta sa fie papati.
la 26.09.2010, 14:08
Multumesc de vizita , ma bucur ca v-a placut. Aspectul nu e nu stiu ce dar a fost f bun.
la 26.09.2010, 15:13
intereant... n-am mai vazut pestiuc de asta...
la 26.09.2010, 17:11
mai arata bine dar nu papa sa stii...k nu mi place pestele

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking