Ingrediente
- 114 grame unt (jumatate cana – eu am taiat din ochi)
- 2/3 cana plus o lingura zahar
- 3 oua mari
- Un praf de sare
- 113 grame ciocolata semi-dulce, topita in 2 linguri de rom sau cafea proaspat facuta
- 1/3 cana migdale macinate
- ¼ lingurita extract migdale
- ¾ cana faina de grau
Topping:
- 30 grame ciocolata
- O lingura rom sau cafea proaspat facuta
- 3 linguri unt moale, nesarat
Mod de preparare
Pasul 1: Se tapeteaza cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Untul tinut la temperatura camerei (mie mi-a bagat careva untul inapoi la frigider si l-am dat la microunde) se freaca bine folosind mixerul impreuna cu 2/3 cana zahar. Cand zaharul se topeste in mare parte se adauga galbenusurile, unul cate unul in compozitie.
Pasul 2: Intre timp se topeste ciocolata cu doua linguri de cafea proaspat facuta sau cu rom. Eu le-am pus intr-un bol aproape un minut la microunde si apoi am amestecat bine. Cat ciocolata se raceste putin, se bat albusurile spuma, intai cu un praf de sare, apoi adaugand si o lingura de zahar. Se incorporeaza ciocolata in unt, apoi migdalele macinate si extractul de migdale. Se adauga apoi ¼ din albusurile batute si se incorporeaza usor cu o spatula de lemn. Apoi inca 1/3 din albusurile ramase. Apoi se cerne 1/3 de faina si se incorporeaza. Apoi albusuri si faina de doua ori din fiecare, alternand, amestecand usor de fiecare data.
Pasul 3: Se pune blatul in tava tapetata si se da la cuptorul preincins la 170 de grade timp de 25 de minute. Centrul poate parea un pic crud, asa trebuie sa iasa. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Pasul 4: Se pregateste crema de imbracat amestecand ciocolata cu rom sau cafea si o lingura de unt. Eu am facut o cantitate dubla de crema. Se imbraca tortuletul in crema si apoi se savureaza feliuta cu feliuta. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate cake Julia Child" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|