Choux à la crème de citron

Postat de ionix in Prajituri
27 Mai 2010 | 3785 vizualizari
Choux à la crème de citron

Brr.. sper c-am scris bine :D:D Sylvia mă poate corecta dacă am greşit… pupici! Reţeta este dintr-o revistă, nu ştiu care pt era decupată.

Ingrediente

Pentru choux:

  • 300 ml apă
  • 150 ml ulei
  • 250 g făină
  • Un praf de sare
  • 4 ouă

  Pentru crema:

  • 3 ouă mari
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 2 lg cu făină
  • 2 lg cu amidon
  • 400 ml lapte mai gras
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • Sucul de la două lămâi

Mod de preparare

 

Prepararea cremei:

Ouăle le batem spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat.

Se adaugă untul moale şi se bate bine bine.

Se pune lingurile cu făină şi cele cu amidon iar apoi se amstecă repede pentru a nu face cocoloaşe.

Se pune şi laptele iar apoi pui pe aragaz, la foc mic.

Se amestecă într-una până se leagă crema, trebuie să fie un pic mai tare.

După ce s-a legat, dăm crema la rece. Când s-a răcit se adaugă sucul de lămâie.

Eu am făcut şi cremă de fructe de pădure, adăugând sirop de fructe de pădure.

  

Prepararea choux-ului:

Într-un vas mai înalt se pune la fiert apa împreună cu uleiul şi un praf de sare.

Se lasă până în momentul în care dau în clocot iar în acel moment se adaugă făina, toată odată.

Se amestecă  alert pentru a nu face cocoloaşe, de preferat ar fi să se bage mixerul.

Se amestecă întruna până când aluatul se desprinde de pe vas, nu durează mai mult de 5 minute.

Această compoziţie se dă la răcit iar când s-a răcit se adaugă ouăle, unul câte unul.

Într-o tavă punem hartie de copt şi pregătim cuptorul.

Compozitia de choux se pune într-un sprit şi se fac formele direct în tavă.

Se dau la cuptor, în partea de sus, şi se lasă la foc iute pâna-şi schimbă culoarea spre auriu. Nu se lasă mai mult de 5 minute.

Se scot pe o tavă şi se lasă la răcit. Când s-au răcit, se taie-n doua şi le umplem cu multă cremă.

Le ornăm cu frişcă sau ciocolată şi le dăm la frigider.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la crème de citron" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura turnata cu branza si visine

Postat de rocsi_1612

Prajitura turnata cu branza si visine

Prima data spalam visinele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs. Blatul:  Ouale le mixam spuma cu un praf de sare si zahar. Adaugam uleiul, laptele si extractul de...

Citeste continuarea

Cheesecake cu fructe de padure

Postat de GeorgianaGrigorescu

Cheesecake cu fructe de padure

Maruntim biscuitii.Topim untul.Amestecam untul topit cu biscuitii.Distribuim amestecul intr-o tava presand usor.Introducem la rece. Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul maxand in continuare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.05.2010, 20:32
primaaaaaaaaa....tot vreau eu...in rest la nimeni nimic
la 27.05.2010, 20:32
am luat si eu sirop de fructe de padure k as face un tort in wek-end dar sa vad ...ma mai gandesc
la 27.05.2010, 20:33
aia sa o crezi tu
la 27.05.2010, 20:34
o cred ela o cred
la 27.05.2010, 20:34
azi e ziua cu choux Tare buna crema asta de lamaie

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking