Churros cu apa de flori de portocale

Postat de doralinda72 in Dulciuri
7 Iun 2013 | 4648 vizualizari
Churros cu apa de flori de portocale

Odata cu achizitionarea robotului KitchenAid, mi s-a oferit si o carte de bucate, mare tare si am rasfoit-o din curiozitate sa vad ce contine, dar nu eram singura, ci si cu fetita cea mica care e o devoratoare de acest desert spaniol, asa ca, imediat cum l-a vazut, mi-a cerut sa il fac! Ma cam indoiam sa iasa asa cum le gasesc de cumparatat (doar de 2 ori pe an le gasesc aici, de ziua printului si de craciun) dar am ramas surprinsa sa vad ca mananca cam tot! Deci......a trecut de juriu! Un deliciu!

Ingrediente

  • 350 gr faina
  • jumatate lingurita scortisoara pudra
  • jumatate lingurita sare
  • 1 ou
  • 320 ml de lapte
  • 2 linguri de apa de flori de portocale (cred ca veti gasi la raionul ptr aniversare)
  • ulei vegetal ptr prajit
  • Nutella
  • 100 gr zahar

Mod de preparare

Cerneti faina si puneti-o direct in bolul de la mixer adaugand si scortisoara cu sarea. Faceti o gaura in mijloc, bateti oul cu 250 ml de lapte si varsati in gaura de la faina si amestecati la o viteza mica la inceput, apoi adaugati laptele ramas si mixati la o viteza medie pana obtineti o compozitie omogena si usor de manevrat.

Puneti compozitia intr-o punga speciala cu cornet de cca 1 cm (sau seringa cu forme ptr frisca de tort). Incalziti bine uleiul 190 C daca aveti friteuza, si puneti din compozitie lasand sa se prajeasca cca 4-5 min, pana vedeti o culoare frumoasa aurie, apoi scoateti si asezati intr-o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie ptr a absoarbe uleiul.

Le stropti imediat cu apa de floare de portocale si presarati zahar deasupra. Se pot servi asa sau cu nutella. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros cu apa de flori de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta Tatin

Postat de BakeUpArtist

Desert tarta Tatin

Am început prin a face un blat clasic de tartă. Întâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin,...

Citeste continuarea

Turta Dulce Glazurata (Reteta Video)

Postat de Ina75

Turta Dulce Glazurata (Reteta Video)

Punem bicarbonatul de sodiu si un varf de lingurita cu sare peste cele 330 g de faina si amestecam bine. Pregatim aragazul si o cratita in care punem o lingura (cu varf) cu zahar. Amestecam si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.06.2013, 10:41
vreau si euuuuuuuuuuuuu
la 07.06.2013, 10:46
tare ne plac si noua!
la 07.06.2013, 10:48
Churros am mancat si eu in Aranjuez, cu ciocolata calda buna buna
la 07.06.2013, 10:51
Sunt foarte bune!Am mancat in Spania
la 07.06.2013, 11:00

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking