Churros mexicanos

Postat de Criss in Dulciuri
1 Iun 2014 | 31552 vizualizari
Churros mexicanos

Pe Alexutul meu l-a ajuns dorul de mare, dar si poftele. Si pentru ca n-a mai avut rabdare sa astepte pana in iulie, mi-a cerut sa-i fac churros. Ce-i drept, de mult imi tot cere, dar nu i-am facut pana acum, pentru ca sincer mie mi se pare o prostie, aluat prajit in ulei....si nesanatos pe deasupra. Dar in fine, i-am indeplinit dorinta si i-am facut azi mexicanos cu sos de ciocolata. Reteta e simpla, destul de rapida, dar dupa parerea mea din cantitatile date ies mult prea multe, asa ca puteti injumatati ingredientele. Oricum nu veti putea manca prea multe si daca stau mai mult timp nu mai sunt atat de bune.

Ingrediente

  • Ingrediente: 
  • 4 oua
  • 125 g unt
  • 220 ml apa
  • 250 g faina
  • 2 linguri zahar
  • un varf de cutit sare
  • ulei pentru prajit
  • Sos de ciocolata: 
  • 150 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida (sau mai multa)

Mod de preparare

 Pe Alexutul meu l-a ajuns dorul de mare, dar si poftele. Si pentru ca n-a mai avut rabdare sa astepte pana in iulie, mi-a cerut sa-i fac churros. Ce-i drept, de mult imi tot cere, dar nu i-am facut pana acum, pentru ca sincer mie mi se pare o prostie, aluat prajit in ulei....si nesanatos pe deasupra. Dar in fine, i-am indeplinit dorinta si i-am facut azi mexicanos cu sos de ciocolata.

Reteta e simpla, destul de rapida, dar dupa parerea mea din cantitatile date ies mult prea multe, asa ca puteti injumatati ingredientele. Oricum nu veti putea manca prea multe si daca stau mai mult timp nu mai sunt atat de bune.  

Intr-un vas se pune untul, zaharul si apa si pune vasul pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, se ia vasul deoparte, se pune faina si se amesteca energic. Puteti folosi un mixer si e mai simplu. Se adauga apoi ouale unul cate unul, pe rand, exact ca si la reteta de coji pentru eclere. Aluatul rezultat se pune intr-un pos caruia ii aplicam un dui sub forma de stea si se spriteaza bastonase in uleiul incins. Se prajesc pana cand se rumenesc si devin aurii.

Atentie sa nu se arda, se prajesc destul de repede. Se scot pe hartie absorbanta, apoi dupa ce s-au racit se servesc cu sos de ciocolata.  Pentru sos, am preferat o varianta mai simpla si mai rapida, am topit ciocolata la microunde, am amestecat-o cu frisca. Ea are tendinta sa se ingroase, astfel ca am adaugat atata frisca lichida cat sa aiba consistenta unui sos mai gros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros mexicanos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiți crocanți din cereale integrale

Postat de CulinaryRainbow

Biscuiți crocanți din cereale integrale

   Rețeta este foarte ușoară, astfel că toate ingredientele se amestecă împreună într-n vas încăpător. Compoziția este ușor...

Citeste continuarea

Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana

Postat de Pungasa_Rogue

Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana

Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un castron mare, galbenusurile se amesteca cu branza, smantana si esenta de rom. Intr-un alt castron, albusurile se bat spuma cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.06.2014, 08:03
trebuia sa chemi si tu ajutoare, sa vezi cum scapai de ele Arata tare bine!
la 01.06.2014, 08:04
Ador churros !
la 01.06.2014, 08:07
Ce bun
la 01.06.2014, 08:14
la 01.06.2014, 08:15
Claudia, data viitoare chem. Dar sa vina si la prajit.

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking