Chutney iute din vinete

Postat de Brindusa in Conserve
18 Oct 2010 | 8275 vizualizari
Chutney iute din vinete

Am facut aceasta conserva pentru prima oara in vara, dar abia acum am gustat din ea. Si pentru ca mi-a placut foarte mult cum a iesit, o impartasesc cu voi.

Ingrediente

  • 3 kg vinete mai mici (fara prea multe seminte)
  • 6 cepe mari, tocate
  • 50 g radacina de ghimbir, curatata si taiata cubulete
  • 5 capatani de usturo, taiate bucati mai mari
  • 5 linguri pudra de turmeric
  • 3 linguri chimen pudra
  • 1 ardei iute rosu uscat, taiat bucati mici (sau 1 lingurita pudra de chilli) 
  • 2 linguri de frunze de curry uscate (optional) sau 1 lingura coriandru praf
  • 2 linguri schinduf (optional)
  • 2 linguri boabe de mustar, pudra
  • 400 ml suc de rosii (poate fi mai mult)
  • 1 l otet de vin alb
  • 500 g zahar brun
  • 2+ 4 linguri de sare

Mod de preparare

  1. Taie vinetele cuburi, sareaza-le cu 4 linguri de sare si lasa-le cateva ore. 
  2. Clateste bine vinetele, amesteca-le cu celelalte ingrediente si fierbe-le la foc mic 1,5 ore.
  3. Pune-le fierbinti in borcane pe care le inchizi bine si le lasi sa le raceasca invelite in carpe grose, pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chutney iute din vinete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de ardei iute cu stafide si merisoare

Postat de simona72

Dulceata de ardei iute cu stafide si merisoare

Ardeii se spala in mai multe ape, se curata de cotoare si seminte. mie mi-au mai ramas ceva seminte da n-a fost nici un bai, eventual a iesit mai iute decat trebuia.La fel am procedat si cu ardeii...

Citeste continuarea

Ardei copt la borcan

Postat de Pungasa_Rogue

Ardei copt la borcan

Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se curata mai usor, se acopera cu un capac si dupa 15-20 de minute se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2010, 15:28
la 18.10.2010, 15:51
la cate mirodenii contine...sunt convinsa ca e tare buna
la 18.10.2010, 16:28
sigur e interesanta
la 10.11.2010, 11:28
de cand vreau sa incerc si eu un chutney!
la 05.12.2010, 12:38

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking