Ingrediente
- Pentru cighir avem nevoie de:
- 500 g măruntaie de miel
- o ceapă albă potrivită
- o ceapă roșie potrivită
- 2-3 fire de ceapă verde
- 3 căței de usturoi de grădină
- 3 linguri ulei de palmier
- sare și piper după gust
- o foaie de dafin
- o linguriță vegeta
- o lingură boia de ardei dulce
- o lingură amidon
- pătrunjel verde tocat
- Mămăliga:
- 1 l apă
- 400 g făină de mălai grișat
- o lingură cu unt
- sare după gust
Mod de preparare
Pentru cighir, rumenim ceapa albă și cea roșie, adăugând treptat apă. Separat fierbem măruntaiele întregi, doar curățate și spălate, în apă fără sare ( dacă punem sare riscăm să le împietrim ). Când ceapa s-a călit, adăugăm măruntaiele fierte pe jumătate și tăiate cubulețe mici, apoi usturoiul pisat, ceapa verde și foaia de dafin. Într-un castron amestecăm amidonul cu 2 linguri cu apă și condimentele, apoi îl turnăm peste cighir.
***
Mămăliga e gata cel mai repede, de aceea ne vom ocupa de ea în timp ce preparăm cighirul. Punem apa la fiert, adăugăm sarea. Când începe să clocotească adăugăm făina de mălai în ploaie și amestecăm continuu cu telul pentru amestecuri ușoare. Când a fiert, adăugăm untul și mai amestecăm puțin pentru a-l încorpora. Eu am golit mămăliga într-o formă pătrată și am lăsat-o să se răcească puțin. După ce a primit forma dorită am tăiat-o felii cu ajutorul unui fir de ață cerată. :) Am montat farfuria, am ornat cu pătrunjel tocat și ardei iuți; Et voilà! Poftă bună, dragilor! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cighir de miel cu mămăliguță" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|