Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune

Postat de simona72 in Pui
23 Ian 2014 | 13086 vizualizari
Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune

Pt masa de pranz va invit sa savurati aceste pulpite de pui picante,dulci, fragede, zemoase si cu o garnitura usoara de amestec de orez si ciuperci.

Ingrediente

  • pt ciocanele:
  • 1 caserola de 1,5 kg coicanele de pui de la Agricola Bacau
  • fulgi de chili dupa gust(cat doriti de picante)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri zabar brun
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3-4 linguri limonada(facuta in casa din:apa, zeama de lamaie, miere)
  • pt garnitura de orez:
  • 1 cana orez basmati
  • 500 gr ciuperci brune
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de amestec de ierburi de Provence
  • frunzulite de verdeata proaspata pt decor(eu am avut frunze de telina)

Mod de preparare

Pt friptura: ciocanelele de pui le spalam, le ciupilim de eventualele pene ramase, le punem in tava de friptura si peste ele punem toate ingredientele mentionate mai sus. Amestecam bine ciocanelele cu ingredientele si le lasam sa se odihneasca 30 minute.

Pt garnitura: taiem ceapa marunt si o calim usor in 2 linguri ulei de masline. Adaugam usturoiul si ciupercile taiate in felii subtiri. lasam totul sa se caleasca la foc iute 5-7 minute, pana scad ciupercile. Punem amestecul intr-un vas termorezistent, adaugam oprezul spalat in cateva ape, adaugm condimentele, 3 cani de apa, acoperim vasul si-l dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. In acelasi timp bagam si tava cu friptura la cuptor, iar pe acestea le lasam mai mult pt timpul de coacere, dupa 30 minute intoarcem ciocanelele care s-au rumenit pe o parte, le mai lasam 10 minute, iar apoi marim temperatura la 200 grade la treapta de sus a aragazului, pt inca 5-10 minute. Servim friptura cu garnitura de orez si ciuperci.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de pui cu sos de rosii

Postat de Bucataras

Mancare de pui cu sos de rosii

Spala si curata bine puiul.  Pune untul intr-o cratita intinsa la topit si rumeneste copanelele pe toate partile.  Adauga vinul si si 1/2 ceasca de apa. Dupa ce au fiert cam 1-2...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu cartofi in oala de lut

Postat de Constelatialeu

Pulpe de pui cu cartofi in oala de lut

Am spalat pulpele, le-am am presarat sare, piper si boia dulce peste ele. Cartofii i-am curatat si taiat in bucati mari. Am asezat cartofii in oala de lut, am presarat sare, apoi am asezat...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 23.01.2014, 12:37
La fix pentru masa de pranz,asa ca vin la tine la masa!) Ce bine arata!
la 23.01.2014, 12:43
La cat de bine arata imi pare rau c-am mancat.Veneam la tine.)
la 23.01.2014, 12:43
Mena, nu papa tu, las' ca pap eu ))
la 23.01.2014, 12:43
Buni a papat deja
la 23.01.2014, 12:46
Laurici,am facut mamaliga si carnati la dry cooker

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking