Ingrediente
- pt ciocanele:
- 1 caserola de 1,5 kg coicanele de pui de la Agricola Bacau
- fulgi de chili dupa gust(cat doriti de picante)
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita boia dulce
- 2 linguri zabar brun
- 2-3 linguri ulei de masline
- 3-4 linguri limonada(facuta in casa din:apa, zeama de lamaie, miere)
- pt garnitura de orez:
- 1 cana orez basmati
- 500 gr ciuperci brune
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita de amestec de ierburi de Provence
- frunzulite de verdeata proaspata pt decor(eu am avut frunze de telina)
Mod de preparare
Pt friptura: ciocanelele de pui le spalam, le ciupilim de eventualele pene ramase, le punem in tava de friptura si peste ele punem toate ingredientele mentionate mai sus. Amestecam bine ciocanelele cu ingredientele si le lasam sa se odihneasca 30 minute.
Pt garnitura: taiem ceapa marunt si o calim usor in 2 linguri ulei de masline. Adaugam usturoiul si ciupercile taiate in felii subtiri. lasam totul sa se caleasca la foc iute 5-7 minute, pana scad ciupercile. Punem amestecul intr-un vas termorezistent, adaugam oprezul spalat in cateva ape, adaugm condimentele, 3 cani de apa, acoperim vasul si-l dam la cuptorul incins la 180 grade pt 20 minute. In acelasi timp bagam si tava cu friptura la cuptor, iar pe acestea le lasam mai mult pt timpul de coacere, dupa 30 minute intoarcem ciocanelele care s-au rumenit pe o parte, le mai lasam 10 minute, iar apoi marim temperatura la 200 grade la treapta de sus a aragazului, pt inca 5-10 minute. Servim friptura cu garnitura de orez si ciuperci.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui picante cu garnitura de orez basmati si ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|