Ciocolata de casa cu biscuiti si crantz de nuci

Postat de Oana in Prajituri
24 Iul 2013 | 77275 vizualizari
Ciocolata de casa cu biscuiti si crantz de nuci

O bomba dulce! dar o bucatica tot e buna!

Ingrediente

  • 2 cani cu zahar
  • jumatate cana cu apa
  • 2 ciocolate cu lapte sau amarui (200 gr)
  • 250 gr lapte praf
  • o lingurita esenta de rom
  • jumatate pachet de margarina unirea (125 gr)
  • un pachet de biscuiti petit beure (100 gr)
  • Crantz:
  • o mana de nuci
  • 50 gr zahar

Mod de preparare

Se prepara extrem de rapid. Se masoara zaharul cu o cana, dar nu prea mare! se amesteca cu apa intr-o oala cu pereti dubli si se pune pe foc pana se topeste zaharul si incepe sa fiarba cu basici. Se opreste focul si se pune ciocolata rupta bucati. Eu am facut o data cu ciocolata amaruie si o data cu ciocolata cu lapte. Este foarte buna cu ambele variante. Puteti folosi amestec...cum va place! Se amesteca pana se topeste ciocolata si se pune apoi margarina. La final se amesteca laptele praf putin cate putin, amestecand continuu, pana se obtine o compozitie groasa de ciocolata. Intr-o tava de chec unsa cu putin ulei se pune un strat de ciocolata de casa, un strat de biscuiti si tot asa pana se termina compozitia. Ultimul strat trebuie sa fie de ciocolata. Se pune tava la rece peste noapte. A doua zi se rastoarna pe un platou si se prepara crantzul.

Se topeste zaharul intr-o craticioara si incepe sa devina auriu se pune nuca taiata. Pe o farfurie umeda se rastoarna crantzul si se lasa la racit. Se marunteste apoi si se presara peste ciocolata de casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu biscuiti si crantz de nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura rasturnata cu piersici si mure

Postat de ralu_ca

Prajitura rasturnata cu piersici si mure

Intr-un vas am batut bine albusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, uleiul, praful de copt ( stins in putin otet ), esenta,sare...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu mascarpone, piersici si migdale

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat si mixati la viteza mare pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile unul cate unul, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2013, 23:34
ce bine arata
la 24.07.2013, 23:36
un deliciu !
la 24.07.2013, 23:37
buna rau
la 24.07.2013, 23:40
immm ce bun
la 24.07.2013, 23:40
Arata minunat!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking