Ciocolata " Moldova"

Postat de anisoara in Dulciuri
6 Iul 2010 | 12243 vizualizari
Ciocolata " Moldova"

Doresc sa particip cu aceasta reteta de ciocolata la Concursul "Alege-ti premiul pe "Decorix.ro" , care este organizat de Bucataras.ro. Se prepara ciocolata foarte repede , numai ca, nu-mi place momentul cu acoperitul ciocolatei topite,este cam obositor si plictisitor... Insa rezultatul merita toata munca si timpul depus. Daca observati , pe poza am 2 feluri de ciocolata. o receta voi descrie acum - ciocolata "Moldova"

Ingrediente

  • 100 gr de zahar
  • 150 gr de miere de albina naturala
  • 300 gr. de ciocolata  de calitate buna 80% cacao
  • 50 gr de lapte
  • 50 gr de unt
  • o lingurita de esenta de vanilie
  • 2-3 pahare ( 200 gr paharul) de miez de nuca pisata mare

Mod de preparare

Miezul de nuca intreg se usuca pe o tigaie incalzita la  foc moderat, mereu se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune deoparte sa se raceasca. Dupa aceia se faramiteaza nuca cu facaletul .  

In tigiae  se pune  mierea de albina cu zaharul  si la  foc normal se topesc amandoua ingrediente timp de 3-4 minute. Mereu se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste tot zaharul.( nu se caramelizeaza zaharul ). Se adauga laptele fiert si se amesteca bine. Se adauga 100 gr. de ciocolata si se amesteca intruna ( cu focul stins) pana se topeste ciocolata  in zaharul si mierea fierbinte. Se raceste putin .Se toarna esenta de vanilie si 2 pahare de nuca , se amesteca toata compozitia. 

Daca observati , ca se mai  poate adauga nuca si se va incorpora cu mierea si zaharul ,adaugati pana veti primi o compozitie ca un bol strans. Am facut de mai multe ori si nuca am folosit in cantitati diferite.

Intr-un vas  dreptunghiular de plastic, asterneti hartie de pergament  unsa cu putin ulei fara miros sau unt topit. Intindeti cu mana aceasta compozitie primita de inaltimea de 1.5 cm. O puneti la rece pe 1-2 ore. Dupa aceea , cu un cutit bine ascutit si incalzit , taiati patratele pentru viitoarea cicocolata. Toate patratelele de nuca  se aranjeaza pe un gratar deasupra unei tavi , pentru ca ciocolata topita va curge.

Intr-o farfurie se pune ciocolata ramasa si untul si se topeste in microunda 30 sec, sau la bain mare. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata toata.Se toarna cate putina ciocolata peste fiecare patratel de nuca sau se unge cu o pensula. Se lasa sa se usuce si se repeta de cateva ori  , pana se termina toata ciocolata topita. Se usuca intr-un loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata " Moldova"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Discuri cu capsuni

Postat de caroline

Discuri cu capsuni

Se amesteca laptele caldut cu zaharul si virful de sare.Zaharul trebuie sa se topeasca. Se adauga apoi uleiul ,drojdia si 2-3 linguri faina.Se amesteca si se lasa la dospit 5 minute. Se pune...

Citeste continuarea

O noapte la Venetia

Postat de sufletista

O noapte la Venetia

Blatul de cocos -mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa si densa,adaugam nuca de cocos,faina. Amestecam cu o spatula si intindem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.07.2010, 00:13
Numai tu , Anisoara ne puteai face o asa ciocolata ! iti doresc sa castigi concursul ,pt .ca meriti !
la 07.07.2010, 00:18
gata am pus furcile si vreua o bucata mica de tot
la 07.07.2010, 00:20
bafta la concurs anisoaranumai ca premiil nu se trimit afara din taradin cate stiu eu,poate ma insel la acest concur
la 07.07.2010, 06:39
bafta
la 07.07.2010, 08:00
multa bafta!!!! Cineva triseaza : vine fara tacamuri

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking