Ciorba acra taraneasca

Postat de simona72 in Ciorbe
11 Mar 2013 | 13162 vizualizari
Ciorba acra  taraneasca

Ciorba asta este o reteta preluata de la mama, asa se gateste pe aici prin Ardeal mai ales iarna, cind musai trebuie sa faci mancare cu ceva afumatura...

Ingrediente

  • o bucata de aprox 1 kg de scarita afumata
  • 3 morcovi
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras galben
  • o ceapa
  • o bucata de telina
  • fasole verde de la borcan sau congelata
  • 2 cartofi
  • o cescuta de orez
  • o lingurita concentrat de legume
  • zeama de varza
  • patrunjel proaspat
  • marar proaspat

Mod de preparare

Scarita o spalam cu apa calda, o taiem bucati si o punem la fiert cu apa in oala pt ciorba. O lasam pe foc aprox. o ora, adaugam legumele taiate ca pt ciorba, mai putin cartofii si fasolea verde daca este congelata. Cind legumele si carnea au fiert suficient ca sa fie fierte, adaugam fasolea, cartofii taiati cubulete si orezul. Mai lasam pe foc sa fiarba si acestea, apoi punem zeama de varza cit dorim noi de acra, o lingurita concentrat de legume.

Cind ciorba da in clocot cu zeama de varza oprim focul si punem patrunjel si marar tocat marunt. Servim cu o lingura de smantina in farfuria cu ciorba.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acra taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean

Se taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele...

Citeste continuarea

Bors de cartofi si sfecla, ca in Bucovina

Postat de RODIMUR

Bors de cartofi si sfecla, ca in Bucovina

Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală, se taie în forma dorită (dar nu foarte mici) și se pun la fiert, la foc iute. Cartofii se curăță, se spală, se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2013, 19:01
au, ce bunaciune, numai buna de acra pt mine
la 11.03.2013, 19:04
Si mie imi plac astea acre
la 11.03.2013, 19:25
Ce-mi plac ciorbele cu zeama de varza!
la 11.03.2013, 19:48
la 11.03.2013, 21:51
buna ciorbita

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking