Ciorba acrisoara de legume a la grec

Postat de merisor67 in Supe/Ciorbe
14 Iul 2012 | 151347 vizualizari
Ciorba acrisoara de legume a la grec

Haideti sa ne degresam cu o ciorba de sezon....dupa atata carne si dulciuri cred ca prinde bine. Eu de obicei fac mancarurile pentru 2 zile, iar ciorba asta am facut-o consistenta, azi mancam mai mult zeama, iar maine pasez legumele si o transform in supa-crema pe care o vom manca cu crutoane.

Ingrediente

  • 3 cepe medii
  • 3 morcovi
  • 1 ardei rosu Kapia
  • 1 ardei galben
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina si cateva frunze
  • 3 cartofi medii
  • 5 rosii
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura otet
  • putin ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Se toaca legumele (mai putin cartofii si rosiile) si se pun la calit in putin ulei si se inabusesc. Cand sunt aproape gata se pun rosiile decojite si trecute prin robot. Se fierb 10-15 minute si se adauga apa fiarta, apoi cartofii taiati cubulete.

Se lasa la fiert pana se patrund cartofii, apoi se amesteca smantana cu oul si otetul si se pun in ciorba. Dupa ce se stinge focul se pune si patrunjelul tocat si se acopera oala cateva minute pentru a nu se evapora aroma de patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acrisoara de legume a la grec" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

Postat de mihaelar63

Ciorba de conopida cu carnati si smantana

Conopida se curata, se spala si se desface buchetele. Puneti conopida la fiert in apa cu bicarbonat de sodiu . Fierbeti conopida a la dente . Se scurge de apa in care a fiert...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon

Postat de merisor67

Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon

Punem intr-un vas, apa la fiert. Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul). Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.07.2012, 15:03
Foarte buna
la 14.07.2012, 15:04
super buna
la 14.07.2012, 15:07
Bunutaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , acrisoara si tare aspectoasa
la 14.07.2012, 15:21
la 14.07.2012, 17:13
Mmmm bune ciorbele!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking