Ingrediente
- 1,5 l apa
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 telina mica
- 1/2 lingurita de boia dulce
- 800 gr dovlecei tineri
- 1/2 legatura de marar
- 150 gr iaurt gras
- 100 gr smantana
- 2 galbenusuri
- sare, piper
Mod de preparare
Se curata dovleceii de coaja si se taie cuburi (daca sunt maturi si au seminte, se scot dupa putinta...). Se taie ceapa, morcovul, telina si se pun la fiert.
Dupa 15 minute se adauga dovleceii si boiaua si se lasa 20 de minute sau pana sunt fierte toate legumele.
Intr-un bol se bat galbenusurile, se adauga iaurtul si smantana si se omogenizeaza bine. Se adauga un polonic de supa incet si se amesteca continuu.
Dupa ce toate legumele sunt fierte, se trage supa de pe foc, se adauga incet continutul de oua, smantana si iaurt amestecand in ciorba. Se potriveste de sare, piper si se adauga mararul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|