Ciorba alba de dovlecei

Postat de krinakrina in Ciorbe
18 Ian 2012 | 4749 vizualizari
Ciorba alba de dovlecei

Cand ma apuca dorul de vara, ma apuc sa fac o ciorbita de dovlecei. Dulce-acrisoara, este ideala pentru zilele de dupa Sarbatori, cand vrem sa mai zabovim cu ingreunata carne...

Ingrediente

  • 1,5 l apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1/2 lingurita de boia dulce
  • 800 gr dovlecei tineri
  • 1/2 legatura de marar
  • 150 gr iaurt gras
  • 100 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja si se taie cuburi (daca sunt maturi si au seminte, se scot dupa putinta...). Se taie ceapa, morcovul, telina si se pun la fiert.

Dupa 15 minute se adauga dovleceii si boiaua si se lasa 20 de minute sau pana sunt fierte toate legumele.

Intr-un bol se bat galbenusurile, se adauga iaurtul si smantana si se omogenizeaza bine. Se adauga un polonic de supa incet si se amesteca continuu.

Dupa ce toate legumele sunt fierte, se trage supa de pe foc, se adauga incet continutul de oua, smantana si iaurt amestecand in ciorba. Se potriveste de sare, piper si se adauga mararul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute

Postat de mihaelar63

Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute

Legumele se curata si se spala . Pulpele de gaina se curata si se spala bine . Morcovul se taie rondele . Ceapa si ardeiul se taie cubulete . Rosiile se curata...

Citeste continuarea

Ciorba cu dovlecel si galuscute

Postat de mihaelar63

Ciorba cu dovlecel si galuscute

Pentru inceput, osul de vitel cu carne se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Din cand in cand daca este nevoie, adunati spuma rezultata de la fierberea osului....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2012, 10:03
buna buna
la 18.01.2012, 10:33
gustoasa
la 18.01.2012, 11:41
n-am mancat niciodata
la 18.01.2012, 12:34
nici eu dar arata bine
la 18.01.2012, 13:53
arata bine

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking