Ciorba de dovlecei

Postat de gabrielacuisine in Ciorbe
23 Mai 2013 | 29855 vizualizari
Ciorba de dovlecei

Va plac dovleceii? mie imi plac sub orice forma, manacare, ciorba, chiftelute dulci sau sarate, budinci, placinte etc! asa ca va voi prezenta una din ciorbele mele favorite de vara, ciorbica de dovlecei pe care intotdeauna o dreg cu smanatana sau iaurt si o asezonez cu marar verde. O nebunie curata! Tin sa mentionez ca eu nu calesc nimic la ciorba, pentru ca este mai usoara in acest fel.

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • un pastarnac
  • 2 tije telina
  • 0 lamaie
  • 1 ardei mare rosu
  • o lingura orez
  • marar
  • sare
  • 1 lingura vegeta
  • optional bors
  • 100 ml smantana
  • 1 galbenus de ou
  • ulei

Mod de preparare

Curatam morcovii, telina, ceapa, ardeiul si pastarnacul, le tocam si le punem la fiert in cca 3 l de apa. Eu am pus pastarnacul intreg si apoi l-am scos din ciorba.

Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam dovleceii si orezul si mai lasam sa fiarba pana cand orezul este bine facut.

Stoarcem o lamaie si punem sucul acesteia in ciorba, daca ne place ciorbita acrita cu bors, putem pune bors in loc de lamaie. Adaugam si uleiul, cat ne place si mai lasam 2-3 minute sa fiarba.

Punem o lingura de vegetea (optional) si apoi gustam, daca ne place mai sarata mai adugam un pic de sare. Intotdeauna punem intai vegeta (daca folosim) apoi sarea, altfel riscam sa o facem prea sarata.

La final dregem ciorbita cu smantana si galbenus de ou (mestecate in prealabil separat, peste care adaugam czeama din ciorba si mestecam bine pana cand amestecul are temperatura ciorbei din oala).

Stingem focul si punem o mana de marar verde deasupra, tocat marunt.

Daca tinem post, nu o mai dregem cu smantana si ou, o papam asa, ca e buna oricum

Este de-li-cio-sa si usoara!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui

Postat de cristeena20

Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui Bucatile de carne (eu am folosit piept, coaste si gat ) se spala si se pun in oala la fiert. Deoarece eu am avut carne de...

Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de katty

Ciorba de legume

Curatam si spalam legumele.Taiem morcovii cuburi mai mari, ceapa si ardeiul cubulete mici, iar dovleceii semirondele.Intr-o oala punem uleiul la incins. Adaugam morcovul, ardeiul gras si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2013, 21:07
tare buna ciorbita de dovlecei. O mananc cu mare placere vara. Rece...
la 23.05.2013, 21:15
si babi face o mincare de dovlecei ,foarte buna dar ca felul 2 ..o sa dau reteta cind apare dovlecei in gradina
la 23.05.2013, 21:19
babi si mie imi place mult de tot mancarica, cu usturoi si multe rosii! o bunatate!
la 23.05.2013, 21:20
Imi plac dovleceii sub orice forma.Dar ciorbita in mod special.Foarte buna!
la 23.05.2013, 21:27
Super ciorbita

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking