Ciorba ardeleneasca cu prune uscate

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
15 Oct 2017 | 9289 vizualizari
Ciorba ardeleneasca cu prune uscate

 Aceasta ciorba o mancam la bunica. Prunele uscate se foloseau in ciorba, mai ales in anotimpul rece. Bineinteles, se poate si fara carnita, dar mereu cu smantana. Pe post de ingredient secret avem prunele . Surpriza a fost ca prunele audat o aroma placuta si acrisoara ciorbei si in plus au fost bine primite de meseni .

Ingrediente

  • 500 gr scaricica afumata
  • 250 gr prune uscate
  • 50 gr ulei
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 oua
  • 200 gr faina alba
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri otet tarhon
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Scaricica afumata de porc se spala bine si se portioneaza.
  2. Opariti scarficica cu apa clocotita . Apa se arunca.
  3. Legumele se curata si se spala.
  4. Tocati marunt morcovul, ceapa si radacina de patrunjel.
  5. Cartofii se taie cubulete.
  6. Inabusiti legumele tocate marunt, in ulei cateva minute.
  7. Adaugati 3 l apa si puneti la fiert scaricica afumata.
  8. Dupa 15 minute de fiert, se pun si cartofii.
  9. Din oua, faina si unt se face un aluat pentru galuste.
  10. Puneti galuste subtiri cu ajutorul lingurii,in ciorba ce clocoteste usor.
  11. Dregeti ciorba cu smantana si dati gust de acru cu otet de pe tarhon.
  12. Gustati si acriti, piperati sau sarati daca este nevoie.
  13. La servire, adaugati patrunjel verde tocat.
  14.           Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de primavara

Postat de MotanLaOale

Ciorba de primavara

Morcovii si albitura se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata si se taie cubulete. Loboda, stevia si leurda se curata, se spala si se taie...

Citeste continuarea

Bors cu radacinoase si rasol de vita

Postat de Dya

Bors cu radacinoase si rasol de vita

Taiem carnea in cubulete potrivite, o spalam in multa apa rece si apoi o punem la fiert in cei 5-6 litri de apa, la foc potrivit. Periodic adunam spuma formata.  Curatam legumele si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2017, 13:45
Uau, interesante prunele in ciorba!
la 15.10.2017, 13:49
Interesant
la 15.10.2017, 14:04
Ce combinatie interesanta!
la 15.10.2017, 14:19
Cred ca a iesit o bunatate!
la 15.10.2017, 14:50
Cred ca e foarte buna'

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking