Ciorba cu gulie, iaurt si sorici

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
12 Sep 2022 | 3576 vizualizari
Ciorba cu gulie, iaurt si sorici

 Nu prepar des ciorba/supa cu gulie ,doar de vreo 2-3 ori pe an . Imi place mai ales cu smantana . De data aceasta am mai ,tras ''din grasimi si am folosit iaurt grecesc . Dar spre rusinica mea la galuscute si ceva  gust de afumtura nu am putut renunta . Ce sa-i faci,suntem ardeleni !!  Reteta este inspirata din bucataria ungureasca .

Ingrediente

  • 1 gulie mare tanara
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ardei iute verde
  • 1 ardei iute rosu
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml iaurt grecesc
  • 150 gr sorici de porc afumati [ de la slaninuta ]
  • sare
  • galuscute:2 oua + 5 linguri faina alba + 1 lingura untura gaina + sare

Mod de preparare

  1. Morcovul se taie rondele si ceapa se marunteste .
  2. Se soteaza usor in ulei.
  3. Adugati 3 l apa fierbinte. Sarati .
  4. Dupa 5 minute adugati sorici afumati taiati fideluta .
  5. Puneti cartofii si gulia taiate cubulete.
  6. Cand toate legumele sunt patrunse se introduc in zeama ce fierbe domol galuscutele formate din ou batut , faina , grasime de gaina si sare .
  7. La sfarsit se drege zeama cu iaurt grecesc gras si se pun rondele de ardei iute .
  8. Nu aruncati frunzele de gulie . Contin multa Vit C . Eu le tai se le pun in zeama .
  9.  Pofta mare!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu gulie, iaurt si sorici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon

Postat de merisor67

Ciorba de perisoare din carne de vitel, cu tarhon

Punem intr-un vas, apa la fiert. Curatam si tocam legumele cubulete, iar cand apa incepe sa fiarba le adaugam in vas(mai putin ardeiul). Adaugam si putina sare si acoperim vasul, lasand supa...

Citeste continuarea

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa . Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2022, 19:45
la 12.09.2022, 19:52
Inca o ciorba buna a la Mihaela!
la 12.09.2022, 20:45
Ce apetisantă este!
la 12.09.2022, 22:57
Da , Rocsi !!! A iesit si aceasta !!!!
la 12.09.2022, 22:57
Multumesc , Motane

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking