Ingrediente
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 kg burta de vaca
- un os de vita
- 250g smantana
- otet dupa gust
- o capatana de usturoi
- sare piper
- 4 galbenusuri de ou
Mod de preparare
Dupa ce a fost burta spalata bine o mai lasam cam 30 min in apa rece cu otet ca sa-i mai ia din miros ,dupa care o punem la fiert impreuna cu osul de vita ,dupa 30 min adaugam si legumele curatate dar intregi ,
le lasam sa fiarba toate la foc moderat ,
cand s-au fiert scoatem legumele si burta
burta o taiem fasii si o punem inapoi in oala dupa care intr-un castorn adaugam smantana ,galbenusurile de ou ,otetul ,usturoiul si le amestecam bine
cand s-au incorporat bine le aduagam in zeama de vita usor si mestecand fara incetare ,cand s-a incorporat toata mai lasa sa fiarba cateva minute pana da in cloct dupa care o stingem
putem adauga la fiecare farfurie gogosar acru taiat felii pentru a-i dau un aspect mai placut
pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|