Ciorba de burta

Postat de LALY in Supe/Ciorbe
16 Iun 2010 | 5377 vizualizari
Ciorba de burta

Nu stiu cat va place voua ciorba de burta,dar sotul meu este un mare fan al ei.

Ingrediente

  • 1 kg burta gata taiata
  • 3-4 oase sau copita de vita
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 2 teline
  • 1 pastarnac
  • 300 gr smantana
  • 5 galbenusuri de ou
  • 4-5 catei de usturoi
  • otet
  • sare
  • 1 morcov pentru decor
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Se spala carnea de vita si burta,apoi se pun la fiert cu un praf de sare.Se spumeaza ori de cate ori este nevoie,pana cand zeama ramane limpede.

Se curata morcovii,ceapa,pastarnacul  si telina.Usturoiul se curata si se piseaza cu un pic de sare.

Cam la jumatatea timpului de fierbere,adica dupa vreo ora si jumatate se adauga zarzavatul taiat.

Cand burta este bine fiarta se pune si usturoiul pisat (asa nu se va simti foarte tare gustul,si nici nu se va vedea urat in farfurie).Se mai lasa sa dea in cateva clocote.Se strecoara ciorba.Se adauga burta din nou in oala.Se adauga otetul in functie cat de acra dorim sa fie.

Smantana se pune cu galbenusurile intr-un castron mai inalt.Se bat bine pana se omogenizeaza.Se ia cu polonicul zeama din oala si se toarna peste galbenusuri si smantana,mestecand mereu cu telul.Se pune ciorba pana cand compozitia atinge temperatura celei din oala.

Se rastoarna apoi in oala,mestecand cu lingura sau telul 2-3 minute.

Pentru un aspect portocaliu desupra, se rade morcovul pe razatoarea mica si se caleste in 2-3 linguri de ulei.Cand s-a inmuiat se strecoara deasupra la oala,si se pune numai uleiul.

Se serveste alaturi de gogosari,smantana si ardei iute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Postat de Bucataras

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Iata cum se prepara Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa: Pentru uleiul de morcov, încingeți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie și...

Citeste continuarea

Ciorba de burta express

Postat de Ksenya

Ciorba de burta express

Se pune burta la fiert cu stockul de legume pentru 20 minute. intre timp calim morcovul in cele 2 linguri de ulei; cand a inceput sa aiba culoare portocalie intens spre aramiu, dam deoparte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.06.2010, 15:03
habar n-am cum se face ciorba de burta, dar imi place sa o mananc. De ce zici de aspect portocaliu? Ciorba de burta nu tre sa fie alba? Sau se face si asta in mai multe feluri?
la 16.06.2010, 18:06
mie imi place foarte mult ciorba de burta si eu o fac mereu mai galbioara, ca pun morcovul ras fin si calit un pic..... e delicioasa.....chiar ma gandeam zilele astea ca nu am mai mancat cam de multicel, deci trebuie sa o execut curand....
la 16.06.2010, 18:45
asa si mama face cu toate legumele pe razatoare, dar nu portocalie. alba de la smantana multa. si mie imi place. nam mai mancat de cativa ani
la 16.06.2010, 21:34
tare mult imi place................
la 16.06.2010, 21:57
Miha,dupa cum vezi este usor galbuie deasupra.Continutul este alb,este vorba despre aspect.Asa vad ca o face si Madi.

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking