Ciorba de burta the best :)

Postat de Sylvia in Ciorbe
21 Aug 2010 | 14732 vizualizari
Ciorba de burta the best :)

Imi place foarte mult aceasta ciorba am mancat-o pe la o multime de restaurante si fac si acasa de cateva ori pe an, cu ciorba de data asta este insa alta poveste ca reteta e diferita de ce faceam pana acum. A si fost cea mai buna ciorba de burta pe care am mancat-o vreodata meritul Inei careia ii multumesc pentru reteta care mi-a furat ochii, puteti sa vedeti reteta ei aici : http://www.bucataras.ro/retete/9937/ciorba-de-burta.html

Ingrediente

  •  1 kg de burta de vita nefiarta,
  • o bucata buna de carne de vita si un os de vita,
  • un picior de porc
  • un ardei mare rosu,
  • 2 morcovi,
  • o bucata de telina si  de pastranac si 2 tije de telina,
  • cateva boabe de piper,  nu am pus ceapa sa respect reteta data.

Pentru dres ciorba avem nevoie de

  • 300 ml iaurt gras ( sa fie de buna calitate sa se dizolve in ciorba bine fara flocoane) ,
  • cativa catei de usturoi,
  •  o jumatate de ardei  murat in otet,
  • 2 foi de dafin ( obiceiul casei la ciorba de burta, nu ma pot renunta la el ) ,
  • 2-3 galbenusuri de ou,
  •   leustean optional dar necesar  :) care il punem direct in farfurie cand servim ciorba.

Mod de preparare

Preparare : spalam bine burta si carnea si le punem la fiert impreuna cu legumele, adaugand de la inceput putina sare si boabele de piper si aproximativ 4 l de apa.  Eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 70 de minute de cand am inchis supapa.

  Strecuram apoi supa obtinuta si o  punem din nou la fiert, adaugand burta taiata feliute si 1-2 foi de dafin. Dupa ce a clocotit cateva minute, adaugam usturoiul ( eu ca sa fie foarte fin in fac cu blenderul cu putina supa si iese ca o pasta fina ).

 Dupa ce am pus usturoiul cand incepe sa cocoteasca inchidem focul. Adaugam imediat  ardeiul din otet taiat fasii subtiri ( ii da gust foarte bun si un aspect placut ) si o jumatate de morcov  fiert dat pe razatoarea mica.  Separat intr-un bol batem iaurtul cu galbenusurile si le adaugam in ciorba cand aceasta s-a racorit sa nu se adune si sa formeze flocoane. Mai dregem cu sare si punem 1-2 linguri de otet in care am murat ardeii iuti ( daca aveti asa ceva la indemana ) si turnam peste 2 linguri de ulei in care am calit cateva minute morcov crud dat pe razatoare , ii da o culoare nemaipomenita ciorbei de burta, ma bucur de acesat tips culinar descoperit .

   Se serveste calda cu o bucata buna de paine si cu ardei iute, pentru iubitorii acestui fel de mancare este un rasfat de fiecare data , daca o sa testati aceasta reteta sigur rasfatul va fi mare A fost execelenta, eu am adaugat si leustean maruntit in farfurie dar va prezint varianta clasica fara leustean.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta the best :)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

Postat de Lia1

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu o lingurita rasa de sare. Socotind de la primul clocot, am fiert pentru 20 de minute spate cu aripi de pui (era bine sa fi fost de la tara). Am scos...

Citeste continuarea

Ciorba de burta la ceaun

Postat de Constelatialeu

Ciorba de burta la ceaun

mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2010, 10:55
Ina multumesc de reteta a fost chiar cea mai buna ciorba de burta care am facut-o/mancat-o vreodata, serios vorbesc. Nu i-am zis " supreme" daca ai zis tu ca e marca inregistarta aici dar trebuia sa o laud cumva inca o data multumesc . Eu am pus si carne de vina pentru ca al meu mofturos mare mananca ciorba de burta dar fara burta , cu carne de vita
la 21.08.2010, 10:55
Va invit la degustare
la 21.08.2010, 11:06
am sosit si vreau o portie, tare mult imi place aceasta ciorba...............
la 21.08.2010, 11:09
Medi eu zic ca ciorbita asta si pulpele de pui toscane facute de tine ar merge de minune impreuna facem un deal? we frumos iti doresc.
la 21.08.2010, 11:20
Sylvia, incearca sa pui si la fiert 2-3 catei de usturoisi o legatatura de patrunjel .Apoi le scoti. Dau o savoare deosebita.

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking