Ciorba de burta cu smantana

Postat de epurasha2bb in Ciorbe
27 Iul 2010 | 18852 vizualizari
Ciorba de burta cu smantana

e una din preferatele mele

Ingrediente

  • 1 punga de burta de vita prefiarta si taiata suvite din comert din congelator
  • 1 os de vita cu putina carnita
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacinuta de telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 4 graunti usturoi
  • 1 ardei gras galben
  • 1 galbenus crud
  • 1 ardeias iute
  • 1 cutiuta de smanatana grasa
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri otet
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se decongeleaza burta suvite si se pune apoi in apa cu putina sare.

Intr-o oala mare cu apa se pune la fiert osul de vita cu carne si putina sare.Se lasa sa fiarba bine de tot,  sa dea gust zemii, se ia spuma si apoi se scoate si se adauga legumele curatate de coaja dar intregi.Se lasa la fiert pana ce zeama se albeste si devine putin opaca.Se adauga acum burta si se scot legumele.Se mai lasa cam 35-40 de minute sa se inmoaie si burta.

Separat pregatim smantana pentru final,amestecam cu piper, faina, otet si un galbenus de ou crud.Apoi adaugam si grauntii de usturoi zdrobiti.

Se toaca patrunjelul verde si s epresara deasupra in momentul servirii.

Se serveste cu ardei iute alaturi si cu inca un castronel de smantana simpla alaturi.Cui ii place poate servi si o pasta de hrean alaturi, eu prefer usturoiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de burta la ceaun

Postat de Constelatialeu

Ciorba de burta la ceaun

mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem...

Citeste continuarea

Ciorba de burta cu legume

Postat de mihaelar63

Ciorba de burta cu legume

Burta prefiarta proaspata se pune la fiert in apa sarata impreuna cu foi de dafin, piper si mustar boabe. Legumele se curata si se spala. Maruntiti/taiati legumele in forma dorita...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.07.2010, 17:23
sotul meu cu sigurata vrea portie dubla asa ca dau 5 linguri mari de tot
la 27.07.2010, 17:31
Imi place tare mult ciorba asta, dar n-am facut niciodata.
la 27.07.2010, 17:45
multumesc de furculite!nadina!
la 27.07.2010, 17:46
miha si eu fac rar nu stiu de ce ca si mie imi place mult dar poate fiindca ne-am obisnuit s-o mancam ca pe cea de potroace dupa cate o sarbatoare
la 27.07.2010, 18:04
mmm......nu pot sa lipsesc de la asa ciorbita.....

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking