Ciorba de burta clujana

Postat de adasev12 in Ciorbe
29 Aug 2010 | 13815 vizualizari
Ciorba de burta clujana

aceasta reteta o am de la un amic care lucreaza ca ospatar intr-un restaurant cu pretentii din Cluj...nu dau nume, ca nu facem reclama...de cand am facut-o prima data a ramas fidela acestei retete...apropo...acelasi tip mi-a mai zis ca ciorba de burta adevarata cand ajunge in farfurie trebuie sa fie doar ciorba si burta...fara nici o urma de leguma... nu am facut prea multe poze, fiindca nu aveam de gand sa o postez pe site...apoi m-am razgandit...

Ingrediente

  • burta cam 1 kg...eu folosesc gata fiarta( aici  doar asa este)
  • un os de vita , cam 400 grame
  • zarzavat - de toate felurile: patrunjel, ceapa, telina, morcovi, ardei, pastarnac...
  • 4-5 oua
  • 2 cutii de smantana de 200 grame
  • boabe de piper
  • 2 lamai
  • usturoi, cam o jumatate de capatana
  • ardei iute

Mod de preparare

se pune osul de vita la fiert cu toate legumele si cateva boabe de piper, se adauga sare.

se lasa la fiert cam 40-50 min.

se strecoara ciorba si se indeparteaza bine legumele, sa ramana doar ciorba .

se pune din nou la foc.

burta se spala bine si se taie felii dupa preferinta si se adauga in ciorba. eu folosesc gata fiarta asa ca nu mai e nevoie sa o fierb. daca o faceti cu burta prefiarta o fierbeti inainte separat si apoi o adaugati la ciorba.

usturoiul se zdrobeste bine si se adauga in ciorba,

se pune un ardei iute, si putina zeama dar atentie sa nu fie prea iute...asta  vedeti in functie de cat de iuti sunt ardeii...

se storc bine lamaile si se adauga in ciorba.

se mai lasa la fiert vreo 10-15 min max. se ia ciorba de pe foc si se lasa sa se stampere putin, cam vreo 15 min.

din galbenusuri si smantana ( mai pastrati un pic de smantana pt cand serviti, la asa ciorba) se face o maia , se omogenizeaza bine , se subtiaza cu ciorba si apoi se adauga in ciorba. daca o puneti cand ciorba e prea fierbinte, se va strange si ii va da un aspect neplacut. se mai potriveste de sare si de acru, eventual cu otet.

la masa se poate servi cu smantana si ardei iute. dupa gust.

pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta clujana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ciorba de perisoare

Postat de simona72

Ciorba de perisoare

Carnea de vitel se curata de pielite, se spala si se da prin masina de tocat sau prin robotul de bucatarie. Se condimenteaza cu sare si marar, se adauga grisul si oul si se amesteca bine. Din...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe, de post

Postat de merisor67

Ciorba de fasole boabe, de post

Spalam bine fasolea si o punem la fiert in apa cat sa fie acoperita. O lasam pana cand atinge punctul de fierbere, apoi scurgem apa, clatim fasolea si vasul cu apa calda, apoi punem din nou...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2010, 23:29
arata tare bine!
la 30.08.2010, 01:05
felicitari adevarul e ca si eu tot asa stiam de la un bucatra renumit in tg-mures ca ciorba de murta se puna fara zarzavaturi asta acuma 18 ani cand lucram la un restaurant vatman la iesirea din tg-mures ,iar acel bucatar facea o ciorba de burta de veneau din toat imprejurimile la el felciitari si 5 furcu
la 30.08.2010, 09:22
Buna ciorba ta
la 30.08.2010, 14:37
multumesc fetelor
la 30.08.2010, 15:51

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking