Ciorba de cartofi, acrita cu moare de varza

Postat de RODIMUR in Ciorbe
4 Aug 2019 | 370 vizualizari
Ciorba de cartofi, acrita cu moare de varza

Pentru că varza murată este pe terminate, am păstrat câteva sticle de moare bună și limpede, pe care s-o folosesc la ciorbe, întrucât n-am mai umplut borș, în ultimul timp. Multe ciorbe le preferăm neacrite, cu gustul natural al ingredientelor, dar când le acresc, atunci aceasta apare scris în denumirea rețetei.  Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă, care fără smântână, este foarte bună și în post.

Ingrediente

  • 6 cartofi roz, medii
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 1 roșie mare
  • 1 ceapă galbenă, medie
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui
  • 750 ml de moare de varză
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina), se spală, se taie rondele și se pun la fiert, la foc iute, cu 3 litri de apă. Când se ridică spuma deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă, când scade.

Între timp, se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește la foc mic, în ulei suficient.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie julienne și se pun la înmuiat în tigaie, cu ceapa.

Se spală roșia, se taie cubulețe și se pune în tigaie, cu celelalte legume, la călit, până ce mai scade lichidul.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se taie fin.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală cartofii tăiați cubulețe și după un clocot, legumele călite.

După încă două-trei clocote se verifică dacă au fiert cartofii, se toarnă moarea de varză,se condimentează cu sare și piper, iar după încă un clocot, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10-15 minute ”de odihnă”, ciorba se poate servi, cu 1-2 linguri de smântână și/sau cu ardei iuți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi, acrita cu moare de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Ciorba de rasol de vita, acrita cu varza murata

Postat de RODIMUR

Ciorba de rasol de vita, acrita cu varza murata

Rasolul se curăță de pielițe, se spală bine, ca să nu mai rămână așchii de oase și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și...

Citeste continuarea

Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza

Postat de RODIMUR

Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza

Carnea se spală, se curăță de pielițele nedorite, se taie pătrățele, ca pentru gulaș și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra se adună și se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 04.08.2019, 19:23
la 04.08.2019, 20:15
buna ciorbita!
la 04.08.2019, 20:21
Mulțumesc frumos, Ina!
la 04.08.2019, 20:33
la 04.08.2019, 20:57
Mulțumesc, Rocsi!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking