Ciorba de rasol de vita, acrita cu varza murata

Postat de RODIMUR in Ciorbe
16 Mai 2019 | 648 vizualizari
Ciorba de rasol de vita, acrita cu varza murata

De obicei, din rasol (de vițel, în general) fac supe, cu găluște de gris, sau cu tăiței de casă, iar carnea fiartă o folosesc la salata de boeuf. De această dată nu am avut în plan să fac salată de boeuf, așa că am făcut o ciorbă, consistentă datorită rasolului de vită, acrișoară datorită verzei murate și cu gustul inconfundabil, dulceag și plăcut al rădăcinoaselor și al ardeilor grași. Acum, după ce am mâncat deja de două ori din ea, pot zice că a fost o decizie foarte bună: ciorba este foarte gustoasă și bună! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 1 rasol de vită
  • 1/2 varză murată
  • 750 ml de moare de varză
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 6 cartofi roz medii
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 2 roșii
  • 2 cepe medii
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rasolul se curăță de pielițe, se spală bine, ca să nu mai rămână așchii de oase și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii și pătrunjelul) se spală, se dau pe răzătoarea mare și se călesc ușor cu ceapa și usturoiul, deja înmuiate.

Se spală ardeii grași, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie julienne și se călesc, de asemenea, cu celelalte legume.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu celelalte legume, ca să se călească. Se adaugă 1 pahar de apă în tigaia cu legume călite și se lasă să fiarbă și să scadă, la foc mic.

Când rasolul a fiert, se strecoară supa, iar carnea se lasă să se răcească, după care se curăță de oase, tendoane și zgârciuri și se porționează.

Se curăță cartofii, se spală, se taie sub formă de cubulețe și se pun la fiert, cu supa de rasol, strecurată. 

Între timp, se taie fideluță varza murată și se strecoară moarea (dacă este cazul).

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă în oală varza murată, tăiată fideluță și legumele călite. După două-trei clocote, se adaugă moarea și condimentele (sarea și piperul) și după încă un clocot, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat și se pune capacul. După 10-15 minute ”de odihnă”, ciorba se poate servi, cu ardei iuți, proaspeți, sau murați în oțet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rasol de vita, acrita cu varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Ciorba cu ardei umplut

Postat de mirela0911

Ciorba cu ardei umplut

Ardeii trebuie sa fie cam de aceeasi marime, Se spala, se curata de cotor taind ca un fel de capac pentru a ramane ardeiul intreg, apoi se spala din nou si se lasa sa se scurga bine de apa....

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din carne de pui

Postat de Zamfira

Ciorba de perisoare din carne de pui

  Curățăm, spălăm legumele și le tăiem bucățele mici. Un morcov dăm pe răzătoarea mare iar ceapa o tocăm mărunt și le călim în puțin ulei (50 ml). Adăugăm...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 16.05.2019, 22:42
Buna
la 16.05.2019, 22:46
Mulțumesc frumos, Lau!
la 17.05.2019, 09:04
Buna!
la 17.05.2019, 09:30
la 17.05.2019, 09:58
Mulțumesc frumos, Dantes!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking