Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina), se spală, se taie rondele și se pun la fiert, la foc iute, cu 3 litri de apă. Când se ridică spuma deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă, când scade.
Între timp, se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește la foc mic, în ulei suficient.
Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, după care se taie julienne și se pun la înmuiat în tigaie, cu ceapa.
Se spală roșia, se taie cubulețe și se pune în tigaie, cu celelalte legume, la călit, până ce mai scade lichidul.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se taie fin.
Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.
Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală cartofii tăiați cubulețe și după un clocot, legumele călite.
După încă două-trei clocote se verifică dacă au fiert cartofii, se toarnă moarea de varză,se condimentează cu sare și piper, iar după încă un clocot, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10-15 minute ”de odihnă”, ciorba se poate servi, cu 1-2 linguri de smântână și/sau cu ardei iuți.