Ciorba de cartofi, cu zdrente de oua

Postat de RODIMUR in Ciorbe
23 Feb 2019 | 7374 vizualizari
Ciorba de cartofi, cu zdrente de oua

Pentru acest sfârșit de săptămână am făcut o ciorbiță ușoară și gustoasă, fără carne, pentru că felul principal este deja destul de consistent. Aceasta este una din ciorbițele preferate, foarte bună, cu gustul dulce, natural al legumelor și fără acrituri, îmbogățit cu acela al zdrențelor de ouă. Nici nu-i de mirare că a dispărut imediat din farfurii... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 6 cartofi roz
  • 3-4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 2 roșii
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1 ceapă mare
  • 4 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 2-3 ouă pentru zdrențe
  • sare
  • piper, cimbru

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie în forma dorită și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Când este cazul, se mai completează cu apă caldă.

Între timp se pregătesc celelalte legume. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală ardeiul gras, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie julienne și se călește, de asemenea, cu ceapa și usturoiul.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se pun la călit în tigaie, cu celelalte legume. Se ține tigaia la foc mic, până ce lichidul lăsat de roșii mai scade puțin.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala cu rădăcinoase, la fiert. După 2-3 clocote se adaugă și legumele călite.

Se mai lasă ciorba la fiert încă două-trei clocote și între timp se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se toacă.

Se mixează ouăle cu un praf de sare și cu piper și apoi se adaugă ”în fir” în ciorba care este aproape gata. Se mai lasă ciorba la fiert încă 3-4 minute, după care se condimentează cu: sare, piper și cimbru, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și se ia oala de pe foc.

Se lasă ciorba, cu capacul pus, încă 10-15 minute, ca ”să se odihnească” și apoi poate fi servită.

Cine vrea, poate asocia ciorbiței un ardei iute, proaspăt, sau murat în oțet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi, cu zdrente de oua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou

Postat de panacris

Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou

Carnea de porc se taie bucățele cât să fie bune de înghițit, apoi se pun la fiert în vasul aparatului Multicooker de la Phillpis, pentru 30 de minute, la programul BOIL, cu...

Citeste continuarea

Supa de cartofi, cu zdrente de oua

Postat de RODIMUR

Supa de cartofi, cu zdrente de oua

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina), se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2019, 20:05
Imi place!
la 23.02.2019, 20:25
Adauga comentariu...
la 23.02.2019, 20:28
la 23.02.2019, 20:28
Buna!
la 23.02.2019, 21:16
Super buna!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking