Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie în forma dorită și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Când este cazul, se mai completează cu apă caldă.
Între timp se pregătesc celelalte legume. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic.
Se spală ardeiul gras, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie julienne și se călește, de asemenea, cu ceapa și usturoiul.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se pun la călit în tigaie, cu celelalte legume. Se ține tigaia la foc mic, până ce lichidul lăsat de roșii mai scade puțin.
Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala cu rădăcinoase, la fiert. După 2-3 clocote se adaugă și legumele călite.
Se mai lasă ciorba la fiert încă două-trei clocote și între timp se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se toacă.
Se mixează ouăle cu un praf de sare și cu piper și apoi se adaugă ”în fir” în ciorba care este aproape gata. Se mai lasă ciorba la fiert încă 3-4 minute, după care se condimentează cu: sare, piper și cimbru, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și se ia oala de pe foc.
Se lasă ciorba, cu capacul pus, încă 10-15 minute, ca ”să se odihnească” și apoi poate fi servită.
Cine vrea, poate asocia ciorbiței un ardei iute, proaspăt, sau murat în oțet.