Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
17 Feb 2020 | 2243 vizualizari
Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles

 Am preparat din cocos de tara o supa clara  cu legume . prima zi am facut in zeama ,galuste de gris . A doua zi am folosit zeama la preprarea  urmatoarei ciorbite .Am profitat ca am gasit verzisoare proaspete . de Bruxelles care nu sunt mereu la indemana .

Ingrediente

  • 2 l zeama clara de cocos si legume
  • 500 gr varza de Bruxelles proaspata
  • 50 ml ulei
  • 10 cm tulpina praz
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 morcov fiert
  • 1 radacina patrunjel fiarta
  • 1 tulpina cimbru uscat
  • 1 pahar smanta sau iaurt grecesc -cum doriti
  • cimbru verde
  • piper -optional
  • sare

Mod de preparare

  1. Verzisoarele de Bruxelles se curata la codita si de eventualele frunzulite ofilite .
  2. Puneti zeama sa se infierbante -pentru operativitate .
  3. Ardeii si prazul se taie cubulete si se soteaza in putin ulei .
  4. Morcovul si patrunjelul se taie cuburi .
  5. Adugati legumele fierte taiate la cele sotate .
  6. Turnati deasupra zeama clara de cocos .
  7. Se pun la fiert si verzisoarele . Sarati usor . Introduceti la fiert cimbrul uscat .
  8. Varza de Bruxelles trebuie sa fie fiarta mai putin[cam 10 minute de cand incepe sa clocoteasca ] . .
  9. Daca va fi fiarta in exces ea se terciuieste . Este gustoasa fiarta a la dente.
  10. Reduceti intensitatea fierberii si acriti cu smantana sau iaurt grecesc gras .
  11. Eu am folosit iaurt pentru o nota mai acrisoara si mai... light.
  12. Gustati si sarati sau piparati daca este nevoie.
  13. La servire presarati cimbru verde .

             Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa de salau cu chorizo

Postat de mihaelar63

Supa de salau cu chorizo

Legumele curatae se spala si se taie marunt. Chorizo se taie rondele Sotati legumele in ulei pana incep sa se inmoaie . Turnati deasupra 2.5 l apa si lasatile 15 minute la fiert ...

Citeste continuarea

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa . Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2020, 07:40
Bună ciorbiță...!
la 17.02.2020, 08:04
la 17.02.2020, 08:09
la 17.02.2020, 08:51
la 17.02.2020, 10:28
Ai dus cocosul la Bruxel ?

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking