Ingrediente
- 2 l zeama clara de cocos si legume
- 500 gr varza de Bruxelles proaspata
- 50 ml ulei
- 10 cm tulpina praz
- 1 ardei galben
- 1 ardei iute rosu
- 1 morcov fiert
- 1 radacina patrunjel fiarta
- 1 tulpina cimbru uscat
- 1 pahar smanta sau iaurt grecesc -cum doriti
- cimbru verde
- piper -optional
- sare
Mod de preparare
- Verzisoarele de Bruxelles se curata la codita si de eventualele frunzulite ofilite .
- Puneti zeama sa se infierbante -pentru operativitate .
- Ardeii si prazul se taie cubulete si se soteaza in putin ulei .
- Morcovul si patrunjelul se taie cuburi .
- Adugati legumele fierte taiate la cele sotate .
- Turnati deasupra zeama clara de cocos .
- Se pun la fiert si verzisoarele . Sarati usor . Introduceti la fiert cimbrul uscat .
- Varza de Bruxelles trebuie sa fie fiarta mai putin[cam 10 minute de cand incepe sa clocoteasca ] . .
- Daca va fi fiarta in exces ea se terciuieste . Este gustoasa fiarta a la dente.
- Reduceti intensitatea fierberii si acriti cu smantana sau iaurt grecesc gras .
- Eu am folosit iaurt pentru o nota mai acrisoara si mai... light.
- Gustati si sarati sau piparati daca este nevoie.
- La servire presarati cimbru verde .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|